Carles Puigdemont en l'ofrena floral a Rafael Casanova
Carles Puigdemont en l'ofrena floral a Rafael Casanova
Barcelona

Puigdemont diu que espera estar en funcions en la Diada del 2017 perquè ja haurà convocat noves eleccions

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha expressat un desig per a la Diada de l'any que ve. Diu que vol que ell ja estigui "en funcions" perquè s'hauran convocat noves eleccions i Catalunya es trobarà en el "trànsit entre la postautonomia i la preindependència".

"Jo espero, perquè és el meu compromís, que siguem capaços de fer les coses tan bé que jo ja estigui en funcions."

Així ho ha afirmat en una roda de premsa amb corresponsals estrangers al Palau de la Generalitat en què ha calculat que "a finals de juliol del 2017, el Parlament ja hauria d'haver acabat els treballs" que s'ha marcat la majoria independentista de Junts pel Sí i la CUP per a aquesta legislatura.

Puigdemont assegura que, si les candidatures independentistes "guanyen aclaparadorament" davant dels que volen que Catalunya segueixi sent "una comunitat autònoma de la monarquia espanyola", "el resultat serà clar" i el nou Parlament treballarà per elaborar una Constitució per a un estat independent, que haurà de ser "validada o no" en un referèndum.

Malgrat que la correlació de forces a Espanya no convida a pensar que sigui atesa la seva petició, el president ha avançat que aprofitarà el debat de la qüestió de confiança, el 28 de setembre, per plantejar a l'Estat una proposta de referèndum.

"Insistiré, el dia 28, a fer una proposta en aquest sentit a la política espanyola", ha explicat Puigdemont, que no ha volgut alimentar la hipòtesi d'un referèndum unilateral d'independència i ha insistit en la idea de les eleccions constituents per mesurar el grau de suport al procés català l'any que ve.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut