Un dels helicòpters interceptats amb fardells d'haixix

Haixix en helicòpter, un mètode mai vist fins ara per introduir droga en narcovols nocturns

L'operació, coordinada per la Guàrdia Civil, té la particularitat que també hi ha participat la Gendarmeria Reial del Marroc

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha desarticulat a Andalusia una organització criminal que introduïa haixix amb helicòpter des del Marroc, un mètode fins ara mai vist.

Les detencions es van fer en el moment en què l'helicòpter aterrava i s'hi van confiscar gairebé 800 quilos d'haixix.

En l'operació es van detenir nou persones, dues de les quals són pilots experts en vols nocturns. També es van intervenir els dos helicòpters utilitzats per al narcotràfic.

La investigació arrenca a mitjans del 2023, quan en un seguiment a un membre de l'organització es detecta que busquen pilots per fer narcovols.

Després de mesos d'indagacions, els agents van detectar dos helicòpters ocults, un en una finca de la província de Sevilla i l'altre, a Cadis, que havia contractat el líder de l'organització criminal.

Aquesta operació té la particularitat que també hi ha participat la Gendarmeria Reial marroquina.

 

30 fardells d'haixix

La matinada del 15 de gener, els investigadors van detectar un narcovol a Cadis amb rumb al sud. Els agents van observar que l'helicòpter volava molt baix i sense llums.

En un moment donat, l'aeronau va entrar a l'espai aeri del Marroc, on va estar-se pocs minuts. Després va tornar rumb al nord, cap a Espanya.

Un helicòpter de la Guàrdia Civil va aconseguir interceptar-lo a Chiclana de la Frontera (Cadis). Transportava 30 fardells d'haixix, d'uns 795 quilograms. Al lloc es van detenir cinc persones per pertinença a organització criminal.

El valor de mercat d'aquests narcohelicòpters rondaria els 900.000 euros (Guàrdia Civil)

En el transcurs de l'operació, un dels màxims responsables de l'organització va morir en un accident de trànsit en una carretera pròxima al punt on es va interceptar de l'helicòpter. La policia sospita que va fugir del lloc a molta velocitat i va tenir l'accident.

Uns dies després, es van fer una sèrie d'entrades i escorcolls i es van detenir quatre persones més de l'organització. També es va confiscar un segon helicòpter a Utrera, Sevilla, condicionat per fer narcovols.

Les aeronaus es van adquirir al mercat negre de l'Europa de l'Est i tenen capacitat per a diversos passatgers. Els narcotraficants van treure'n els seients del darrere per transportar més quantitat de droga, fins a 900 quilos d'haixix.  

El valor de mercat d'aquests narcohelicòpters rondaria els 900.000 euros.

 

ARXIVAT A:
Narcotràfic
Anar al contingut