La policia ha trigat més d'una hora a arribar a l'estació
La policia ha trigat més d'una hora a arribar a l'estació

Grups armats amb bastons apallissen manifestants al metro de Hong Kong

Els atacs als opositors contra la llei d'extradició a la Xina acaba amb prop de 40 ferits, un d'ells greu

RedaccióActualitzat

Creix la indignació a Hong Kong després dels atacs brutals contra els manifestants opositors a mans de grups mafiosos incontrolats, vestits de blanc i armats amb bastons. Els fets han passat en una estació de metro i han causat una quarantena de ferits, davant la passivitat de la policia.

Entre els ferits n'hi ha un de greu i el diputat Lam Cheuk-ting, del Partit Democràtic, que ha explicat que "un grup de persones",  "membres d'una màfia", l'havien apallissat. El diputat s'ha queixat que la policia ha trigat més d'una hora a arribar.

 

 

Els atacs d'aquests grups han incendiat les xarxes socials, amb fotografies i vídeos que mostren la brutalitat de les accions.

 

 

 

 

 

Les mostres de rebuig dels manifestants s'han accentuat després que un dels diputats afí al règim pro xinès, Junius Ho, se'l veiés conversant de manera amistosa amb els agressors. "No tinc res a veure amb els atacants", ha dit aquest diputat, que també s'havia fet fotografies amb alguns dels agressors dels manifestants.

 


 

Desenes d'homes vestits de blanc i amb bastons han atacat sense contemplacions els manifestants (Reuters)
 

Un dels atacants dirigint-se a qui està filmant 
 

Atacants desafiant els manifestants dins de l'estació (Reuters)
 

Prop de 40 ferits per les agressions d'aquests grups


Mobilitzacions massives i contínues

Les protestes contra el govern pro Pequín ja fa gairebé dos mesos que duren. Abans de l'atac dels homes de blanc, desenes de manifestants s'havien concentrat, un cop més, contra la llei d'extradició a la Xina. Hi ha hagut desordres i la policia ha llançat gasos lacrimògens per dispersar els opositors que, per primera vegada, s'havien traslladat a l'oficina de la representació de la Xina a Hong Kong.

La crisi a Hong Kong va arrencar el 9 de juny amb una multitudinària manifestació contra un projecte de llei que pretenia autoritzar les extradicions cap a la Xina. Tot i que el govern ha suspès la mesura, els opositors protesten ara per la pressió creixent de Pequín. Consideren que estan amenaçats els drets democràtics pactats quan el Regne Unit va tornar Hong Kong a la Xina l'any 1997.

 

ARXIVAT A:
Drets humansHong KongXina
Anar al contingut