Dues veïnes i dos agents de la policia local d'Almassora apareixen drets al davant d'una taula amb els bitllets que les dones es van troba…
La policia local d'Almassora ha organitzat un acte amb les dues veïnes per fer-los entrega dels 600 euros (Ajuntament d'Almassora)
Almassora

Es troben 600 euros al carrer i se'ls poden quedar 2 anys després perquè ningú els reclama

Les dones van portar els bitllets a la policia local l'abril del 2022 i se'ls han pogut quedar al cap de dos anys, tal com estableix el Codi Civil

Els bons gestos poden tenir recompensa. I si no, que ho preguntin a dues veïnes d'Almassora, a la Plana Alta, a qui la policia local ha lliurat els 600 euros que es van trobar fa dos anys al mig del carrer perquè ningú els ha reclamat.

Les dones van localitzar els bitllets a terra, el 13 d'abril del 2022, al xamfrà dels carrers Santa Quitèria i Trinitat. En lloc de quedar-se'ls sense dir res a ningú, van optar per portar-los a comissaria, on els agents els han custodiat en una caixa forta durant dos anys per si n'apareixia el propietari.

L'article 615 del Codi Civil estableix que, després de dos anys sense haver-se presentat el propietari, es tornarà allò que es va guardar a qui ho va trobar. I això és precisament el que els ha passat a aquestes dues veïnes amb bona voluntat. 

Fa uns dies la policia local es va posar en contacte amb elles i les va citar a la comissaria per oficialitzar el lliurament dels diners en un acte senzill. L'Ajuntament d'Almassora ha agraït a les dues protagonistes la seva "gran consciència ciutadana". 

Cal tenir en compte que el Codi Civil, vigent des del 1889, estableix l'obligació de retornar al seu propietari qualsevol cosa que s'hagi trobat tret que es tracti d'un "tresor" i que, en cas de no saber de qui es tracta, cal consignar-lo davant l'alcalde del poble.

ARXIVAT A:
País Valencià
Anar al contingut