Barcelona

Els partits pugnen per destacar les seves propostes sobre educació i contra la corrupció

Actualitzat

El Mobile World Congress ha convertit Barcelona en referent mundial de les noves tecnologies, ha explicat el candidat de CiU, Xavier Trias. Però cal anar més enllà, diu Trias, perquè Barcelona es transformi en el paradigma de les "smartcities", les ciutats intel·ligents. Això vol dir innovació, nova economia i tecnologia punta al servei dels ciutadans.

"Jo quan miro els plantejaments dels altres dic: 'Però quina aposta fareu perquè creixi la ciutat perquè doni benestar?' Nosaltres som capaços de transformar aquesta ciutat, de fer-la anar endavant, de crear noves potencialitats econòmiques lligades a aquesta revolució del segle XXI."

Trias ha aprofitat per mostrar el seu disgust per les paraules de la CUP, que, ahir, en el seu acte central a Barcelona, el va acusar de robar als veïns.

"Lamentable, crec que és molt trist, vergonyós. Jo crec que si es diu això per campanya electoral és penós. Si ho dius perquè t'ho creus de debò doncs has d'anar al jutjat de guàrdia."

L'alcaldable dedicarà la recta final de campanya a convèncer els indecisos.

Collboni assenyala que la llista de Colau està poc preparada per governar

El candidat socialista encara aquesta setmana final conscient que molts indecisos poden acabar de donar-li més representació al consistori. Collboni ha tornat a criticar les sortides de to -diu- sense programa d'Ada Colau i s'ha erigit com el candidat del canvi solvent, allunyat de la crispació i els insults de l'activista.

"Governar una ciutat com Barcelona és una cosa molt seriosa. I ser alcalde de la ciutat de Barcelona és una cosa molt seriosa, que requereix preparació, que requereix tenir una programa sòlid, que requereix tenir un equip que tingui experiència i tingui capacitat d'agafar àrees de govern concretes. Mirin vostès la llista de la senyora Colau. I diguin-me si poden veure un regidor d'Hisenda, o si poden veure un regidor de Seguretat. No és una llista o un equip per governar, és un equip per fer activisme."

Collboni ha proposat afegir una hora d'anglès més a les escoles municipals per facilitar la igualtat d'oportunitats dels estudiants en aquesta matèria.

Fernández diu que ell mai pactaria amb Colau

Alberto Fernández ha estat a "Els matins" de TV3. Diu que les enquestes estan boges, però que els barcelonins no, i que per això creu que tindrà un bon resultat. I es presenta com una doble garantia contra Trias i Colau.

"Sóc garantia perquè, a diferència de Xavier Trias, jo no em plantejo pactar amb Ada Colau. Però què has de pactar, amb la senyora Colau i el seu discurs 'venezolano'?"

Des d'un solar on hi ha pendent la construcció d'una escola, ha proposat promoure l'uniforme per als alumnes. També reclama més policia als entorns escolars, per combatre, diu, l'absentisme, el vandalisme i el tràfic de drogues.

ERC proposa el retorn de la sisena hora

Alfred Bosch vol reimplantar la sisena hora a tots els col·legis públics de Barcelona. És la proposta estrella dels republicans en matèria educativa. Costaria prop de 20 milions d'euros, i crearia uns 450 llocs de treball.

"Creiem que la sisena hora és igualtat. Acabar amb les diferències entre dos sistemes diferents d'educació: el sistema concertat i el sistema públic."

Bosch també s'ha compromès a evitar el retorn dels toros a la ciutat.

BCN en Comú proposa una oficina municipal contra la corrupció

Davant el Palau de la Música, símbol de la corrupció i també del treball ciutadà per denunciar-la, Ada Colau s'ha compromès a investigar qualsevol indici d'irregularitat. I crearà una oficina municipal contra la corrupció.

"La seva funció principal seria recollir informacions, denúncies. Garantiríem la protecció absoluta de la font perquè els funcionaris i treballadors públics ens poguessin fer saber qualsevol irregularitat de la qual tinguessin coneixement."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut