Eduard Garzón i David Budria són dos dels 13 CDR processats per terrorisme
Eduard Garzón i David Budria són dos dels 13 CDR processats per terrorisme (CCMA)

Els CDR processats per l'Audiència Nacional: "Ni érem terroristes ni teníem bombes"

David Budria i Eduard Garzón, detinguts en l'anomenada operació Judes, afirmen en declaracions a TV3 que "no tenen proves" contra ells i que tot plegat és una nova causa contra l'independentisme

Actualitzat

David Budria i Eduard Garzón són dos dels 13 CDR que l'Audiència Nacional ha decidit enviar a judici en considerar-los una banda terroristasegons es va saber aquest dilluns. Expliquen a TV3 que "no tenen proves" contra ells i que "la Guàrdia Civil s'ho està inventant tot", en una nova causa contra l'independentisme. 

Garzón va estar tres mesos en presó preventiva però després el van deixar en llibertat, "una altra de les contradiccions d'aquesta causa", explica. En el seu trasllat a Madrid, que va durar 9 hores, en què anava "emmanillat i doblement encaputxat", explica que li deien coses com: "Tu saps què fèiem a Intxaurrondo, oi?"

Pots sentir el seu testimoni en aquest vídeo:

 

L'Audiència Nacional els considera un grup radical independentista jerarquitzat que planejava fabricar explosius i entre els seus objectius hi hauria la comandància de la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca o encerclar el Parlament. Però els detinguts afirmen que "no tenen proves". 

ARXIVAT A:
Operació Judes
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut