Un taller de 'twerking' al Saló Eròtic de Barcelona.
Un taller de 'twerking' al Saló Eròtic de Barcelona.

El Saló Eròtic de Barcelona rep 21.000 assistents en la seva edició més inclusiva, diversa, educativa i feminista

ACN Barcelona - El Saló Eròtic de Barcelona tanca aquest diumenge les seves portes després de quatre intensos dies de programació. L'esdeveniment, que portava tres anys sense poder-se celebrar a causa de la crisi sanitària de la covid-19, ha esdevingut un punt de trobada, de celebració i diversió, i ha posat de manifest la seva clara aposta per la inclusió i la diversitat, en la seva edició més feminista. Ha comptat amb més de 350 activitats en quatre dies. Ha reafirmat la seva aposta per la vessant educativa i formativa amb 120 hores de conferències, xerrades i tallers relacionats amb la sexualitat, tots ells comissariats per dones. Aquests espais han exhaurit les localitats en la majoria de les sessions.

Montse Iserte, sexòloga i directora de les aules educatives del Saló, destaca que ha sigut un "Saló totalment diferent a les edicions anteriors, amb un alt grau d'erotisme i sensualitat" i considera "que les aules educatives omplen un buit que socialment no està resolt en altres espais, esdeveniments o contextos" i que un esdeveniment com el Saló "omple aquest buit tan necessari per tenir una societat sexualment saludable". "Les aules tan plenes posen de relleu les ànsies que té el públic d'empapar-se d'aquests coneixements que no troba de forma tan comprimida i diversa en cap altre espai", ha afegit. Explica també que els productes més venuts aquest any han sigut els vibradors i l'Eureka Cup, la única copa menstrual que es pot buidar sense treure de la vagina.

Les activitats més sol·licitades d'aquest any han estat, a més de les activitats formatives, els espectacles i shows en directe, que enguany han comptat amb espais més reservats pel sexe en viu. També ha despertat la curiositat dels visitants les noves tendències en joguines sexual, tant en les zones del mercat eròtic com en la demostració en viu en el sexshop interactiu, pràctiques com el shibari o el BDSM amb les dòmines, i la zona i el mercat d'art eròtic, que ha comptat amb il·lustracions, escultures i fotografia. 

Entre totes les activitats, el Saló vol destacar l'espectacle reivindicatiu de les actrius Sílvia Rubí i Anneke en defensa dels drets de les treballadores sexuals, els tallers de defensa personal i de twerk (que ha comptat amb la participació de molts homes) i la taula rodona sobre masculinitats diverses, que va despertar interès arrel de l'espot del Saló eròtic d'aquest any, que feia una dura crítica a les masculinitats hegemòniques. 

El Saló celebra que el públic hagi tingut tantes ganes de tornar, i més tenint en compte l'onada de calor que ha patit la ciutat aquests dies. L'organització assegura que seguirà treballant per oferir un espai on tothom s'hi senti a gust i representat, oferint un esdeveniment únic que combina diversió i aprenentatge. "El Saló sempre ha estat un esdeveniment referent de la ciutat que ha estat en constant evolució, i vol continuar sent pioner en les futures edicions per a representar la societat del demà", diu l'organització en un comunicat.

Anar al contingut