Barcelona

El relleu de l'ANC i el procés sobiranista, presents a la campanya electoral

Actualitzat

El relleu a l'ANC i el procés sobiranista han estat presents en els missatges de la campanya electoral de les últimes hores, així com els retrets cap a les formacions polítiques emergents.

Artur Mas i Ramon Espadaler a Lleida

Artur Mas ha escollit Lleida per advertir sobre partits emergents com Podem i Ciutadans. En un acte de suport al candidat de CiU a la Paeria, Antoni Postius, Mas ha apostat pel canvi. Però també ha encès el llum d'alerta perquè no tots els canvis són bons, ha dit, tot recordant que els orígens del partit d'Albert Rivera va ser el de carregar-se el model lingüístic a l'escola catalana.

Convençut del paper que l'ANC està jugant en el procés sobiranista, Mas ha aprofitat per saludar el relleu al capdavant de l'entitat.

Al seu torn, Ramon Espadaler ha evitat respondre directament al ministre de l'Interior, per no allargar la polèmica sobre la lluita policial contra el jihadisme. El que sí que ha fet Espadaler és una defensa tancada de la feina dels Mossos d'Esquadra.

Miquel Iceta a Tortosa i Collboni a Barcelona

Qui també s'ha referit al nou president de l'ANC ha estat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta. El líder socialista ha dit que, malgrat tenir una visió diferent, celebra l'elecció de Jordi Sánchez.

En un dinar popular al barri de les Corts, Collboni ha acusat l'alcalde Trias de no tenir paraula sobre els seus compromisos i de destinar els diners a la causa independentista.

Collboni ha reivindicat el PSC com l'únic partit genuïnament de Barcelona i capaç de garantir un sistema universal públic d'escoles bressol per a tots els infants de la ciutat.

Alberto Fernández Díaz i Alícia Sánchez-Camacho a Barcelona

El PP ha denunciat un intent d'agressió contra una parada seva per part d'una persona que estava en una altra de Barcelona en Comú. L'home s'ha dirigit als populars en actitud agressiva acusant-los d'avisar la Guàrdia Urbana perquè fes retirar el seu estand.

Alícia Sánchez-Camacho ha dit que els regidors del PP demanaran als ajuntaments que treguin les estelades.

Barcelona en Comú ha negat en un comunicat que la persona implicada en l'incident pertanyi a la seva formació, alhora que intentaran esbrinar la seva identitat i les seves intencions. També han condemnat qualsevol tipus de violència.

Joan Herrera al Prat de Llobregat

Per Iniciativa i Esquerra Unida, un exemple a seguir és el del Prat de Llobregat i Lluís Tejedor, sense privatitzacions ni corrupció. Per Joan Herrera, allà on governen es redueixen les desigualtats i es garanteixen els drets socials millor que amb les altres esquerres.

Marta Rovira a Tarragona

En l'acte central d'esquerra republicana al Camp de Tarragona, Marta Rovira ha denunciat els incompliments del govern espanyol alhora d'invertir en infraestructures com l'ample de via europeu o en les connexions del port. I així es frena el futur de Catalunya, ha dit.

Albert Rivera a Barcelona

Albert Rivera ha assegurat que no pactarà amb cap partit sobiranista després de les eleccions. Ho ha dit en l'acte central de campanya acompanyat de la candidata per Barcelona, Carina Mejías, que critica que l'Ajuntament pugui dependre d'entitats com l'ANC.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut