Barcelona

Comença la segona etapa de campanya i els partits fan apostes sobre quina serà la llista més votada

Actualitzat

En la segona etapa de la campanya, els partits fan les seves apostes sobre quina serà la llista més votada aquest 24 de maig. A Barcelona, Convergència està convençuda que aconseguirà governar, mentre que el PSC l'acusa de tenir un model gastat. Esquerra dibuixa les municipals com a primer pas per a la independència; Iniciativa culpa als partits de no ser prou bel·ligerants amb la corrupció, i el PP aposta per uns municipis sense delinqüència. Propostes, cada dia, amb la vista fixada en el 27-S.

Mas a Figueres i Trias a Montjuïc

Catalunya s'ho juga tot en els pròxims mesos, ha dit Artur Mas, per això espera que el 24 de maig en surtin molts ajuntaments que facin costat al país. En un acte de suport de la candidata de CiU a Figueres, Mas a descrit l'Estat Espanyol com un adversari poderós capaç de jugar fins i tot amb la seguretat ciutadana, fent referència al cas de la col·laboració de la policia i els mossos d'esquadra.

A una setmana de les eleccions, Xavier Trias està convençut que la seva serà la llista més votada i que, per tant, haurà d'intentar formar govern. Trias també ha dit que dedicarà els últims dies a explicar el seu model de ciutat, contraposat al de Barcelona en Comú.

El candidat de CiU ha presentat un projecte per convertir Montjuïc en un referent cultural europeu, ampliant els museus actuals i interconnectant-los.

Collboni a Montjuïc i Iceta a Lleida

Jaume Collboni fa front a les enquestes visitant els barris més afavorits pels governs municipals socialistes a Montjuïc, com la Marina i la Zona Franca. Collboni descarta un Trias subordinat al pacte amb Esquerra i ataca Ada Colau.

Per Collboni, el principal partit en les enquestes són els indecisos i diu que només guanyarà Barcelona si guanyen els socialistes.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha donat suport, aquest matí a Lleida, a l'alcaldable Àngel Ros, que lluita per seguir al capdavant de la Paeria quatre anys més. Ros ha assegurat que els ajuntaments socialistes són els únics que no han aplicat retallades i ha demanat a la Generalitat un pla de millora dels centres històrics dels barris.

Jorge FernádeDíaz, Alicia Sánchez-Camacho i Xavier García Albiol de botifarrada a Badalona

L'alcalde de Badalona ha defensat el seu projecte basat en la seguretat i el control de la immigració. Albiol diu que no és una proposta de dretes ni d'esquerres i demana als socialistes i nacionalistes que s'hi sumin. Diu que no es persegueix a ningú sinó a conductes d'individus que no es comporten. Albiol ha dit que des que ell governa, la delinqüència baixa cada any segons les dades de la Generalitat.

Bosch i Junqueras: acte central a Barcelona

Acte central d'Esquerra amb els diferents moviments escindits del PSC. Junqueras ha ressaltat la importància d'aquestes eleccions.

Bosch ha fet una crida a no oblidar Macià, Companys ni altres avantpassats.

Joan Herrera, xorissada popular a Sabadell

Recuperar el Sabadell de l'alcalde Farrés després de la denunciada corrupció de l'exalcalde Bustos és l'objectiu de la candidatura d'Unitat pel Canvi que apadrinen Iniciativa i Esquerra Unida. Una ciutat, diu Herrera, que li ha fet la competència al PP i a Convergència pel que fa a la corrupció.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut