Austràlia confina l'àrea de Melbourne, de 5 milions d'habitants, durant un mes i mig
Els bombers, amb protecció especial, distribuint aliments en un edifici de Melbourne (EFE/James Ross)

Austràlia confina un mes i mig l'àrea de Melbourne, de 5 milions d'habitants

Les autoritats han tancat aquesta mitjanit la frontera entre Victòria i Nova Gal·les del Sud, els dos estats més poblats, per primer cop en 100 anys

RedaccióActualitzat

Les autoritats australianes estan alerta. No volen arriscar-se el més mínim, encara que les xifres de contagis de Covid-19 siguin relativament petites. I han decidit prendre una mesura dràstica per enfrontar-se a la pandèmia: confinar els 5 milions d'habitants de l'àrea de Melbourne durant almenys un mes i mig.

A Austràlia hi ha hagut fins ara 8.755 contagiats i poc més d'un centenar de morts, però el govern està preocupat amb el rebrot de coronavirus a Melbourne, la capital de l'estat de Victòria: 191 casos, la majoria per contagis locals, i una quarantena per focus desconeguts.

Daniel Andrews, primer ministre de Victòria, ha estat contundent a l'hora de justificar el confinament:

"Senzillament, no hi ha altra alternativa que no siguin milers i milers de casos o més, molta i molta gent a l'hospital amb la inevitable tragèdia que se'n derivi. Tots coneixem algú que no ha seguit les normes com calia, crec que tots sabem que no tenim altra alternativa que prendre aquests passos tan difícils"


Andrews ja va imposar mesures contundents al principi de la pandèmia i ara tampoc no es refia.

"Hem de ser realistes sobre les circumstàncies a les quals ens enfrontem. Hem de ser clars entre nosaltres i admetre que això no s'ha acabat. Pretendre que ha passat perquè així ho volem no és la resposta. Això forma part del problema."

 

Austràlia confina l'àrea de Melbourne, de 5 milions d'habitants, durant un mes i mig
Daniel Andrews, aquest dimarts, durant la compareixença informativa (EFE/James Ross)
Austràlia confina l'àrea de Melbourne, de 5 milions d'habitants, durant un mes i mig
Passatgers arribant a l'aeroport de Sydney, procedents de Melbourne (EFE/James Gourley)


Aquesta mitjanit s'han tancat les fronteres dels dos estats més poblats, el de Victòria i el de Nova Gal·les del Sud, que té Sydney com a capital. És el primer cop en cent anys que es pren aquesta decisió entre els dos principals motors econòmics del país.

La vigilància al llarg dels 4.635 quilòmetres de frontera la fan uns 650 agents de la Policia i un centenar de soldats. Prop de 300 militars més hi donen suport logístic i s'encarreguen de les proves per detectar la Covid-19 a l'estat de Victòria, amb una economia que representa una quarta part del PIB australià. Passar-hi il.legalment pot comportar multes de 6.000 euros i sis mesos de presó. Entre tots dos estats concentren més de la meitat de la població d'Austràlia.

El programa de proves per detectar la malaltia es fa sobretot a nou edificis de Melbourne. Unes 3.000 persones hi estan en règim de confinament estricte des de dissabte.

Daniel Andrews afirma que "l'estratègia és acabar les proves com més aviat millor en aquests edificis i, quan estiguin enllestides, les persones que hi viuen passaran a tenir les mateixes restriccions, no tan dures com ara, que la resta de la ciutat."

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut