Els rebrots a Austràlia obliguen a tancar les fronteres dels dos estats més poblats

Aquesta mesura no es prenia des de la pandèmia de grip del 1919 i afecta 14 milions d'habitants, més de la meitat de la població australiana

RedaccióActualitzat

Austràlia tampoc se salva de la pandèmia. Comparat amb altres països, se n'estava sortint prou bé. El tancament de fronteres amb l'estranger hi havia limitat les xifres a 8.600 casos de Covid-19 amb 106 morts. Però en els últims dies hi ha hagut un seguit de brots a Melbourne, i això obliga a tancar les fronteres dels dos estats més poblats del país: Victòria, del qual Melbourne és capital, i el veí Nova Gal·les del Sud, amb Sydney com a ciutat més important.

Aquesta mesura no es prenia des de la pandèmia de grip del 1919. Però l'aparició de més d'un centenar de casos diaris en les dues últimes setmanes i dues morts han empès les autoritats a prendre aquesta decisió.

Tot plegat afecta més de la meitat de la població d'Austràlia -14 milions d'habitants- i suposa un fort cop a l'economia, que va cap a la seva primera recessió en tres dècades. La vigilància de la frontera s'estén a l'interior al llarg de 4.635 quilòmetres.

Brent Sutton, cap mèdic de l'estat de Victòria, remarca la necessitat d'aplicar mesures per evitar brots més grans:

"No hem de desestimar els brots, perquè cada brot implica casos que requereixen hospitalització, alguns dels quals a l'UCI, i posen en perill la vida de persones. Però sabem on són i sabem com gestionar-los i controlar-los."

 

Austràlia tanca les fronteres dels dos estats més poblats per rebrots a Melbourne
Voluntaris preparant subministraments d'aliments i higiene personal per als afectats (EFE/James Ross)
Austràlia tanca les fronteres dels dos estats més poblats per rebrots a Melbourne
La policia parla amb una dona que viu en un dels edificis confinats (EFE/Daniel Pockett)

 

Els contagis es van detectar fa uns dies als suburbis de Melbourne, sobretot en nou edificis de renda pública, ara controlats per la policia. S'hi havia decretat un confinament a domicili i, per fer-lo complir, s'hi van posar guàrdies privats de seguretat.

Quan s'ha estudiat la traçabilitat dels brots, s'ha vist que aquests guàrdies, amb poca formació, havien interactuat amb els residents i entre ells, i es creu que són els mateixos guàrdies els que haurien estès el coronavirus.

La decisió de tancar fronteres entre els dos grans estats l'han pres conjuntament el primer ministre australià, Scott Morrison; el cap de l'executiu de Victòria, Daniel Andrews, i la cap del govern de Nova Gal·les del Sud, Gladys Berijiklian.

Les autoritats només autoritzaran l'accés a qui tingui permisos especials per treballar, sobretot per a les feines essencials.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut