Un grup de persones observa l'alliberament de dues tortugues careta a Arenys de Mar
Un grup de persones observa l'alliberament de dues tortugues careta a Arenys de Mar

Alliberen 25 tortugues careta a la platja de la Picòrdia d'Arenys de Mar

Actualitzat

ACN Arenys de Mar - 25 tortugues careta han estat alliberades aquest dimarts a la platja de la Picòrdia d'Arenys de Mar (Maresme). 21 provenien d'un niu detectat l'any passat a la mateixa platja, a 22 metres de la línia de mar. La femella va pondre 142 ous, 52 dels quals es van traslladar a incubadores de la Fundació CRAM (40) i del Zoo de Barcelona (12), mentre que els 90 restants es van deixar al niu fins que s'obrissin. Del total, 76 van prosperar, 56 a la platja i 20 a incubadora, i d'aquests 49 van anar directament al mar. Els altres 27 s'han criat en captivitat i n'han sobreviscut els 21 que s'han alliberat avui. També s'han reintroduït al medi marí 3 exemplars nascuts l'estiu passat a Calafell i 1 al Serrallo, a Tarragona.

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural explica que la temporada de cria de la tortuga careta arrenca a principis del mes de juny i es perllonga fins a finals d'octubre. Les mares solen fer els nius entre mitjan juny i finals de juliol, i les cries comencen a emergir a partir de principis d'agost fins a mitjan o finals d'octubre.

Les altes temperatures d'aquest any, afegeix la mateixa font, feien pensar en una temporada forta i avançada, però fins ara no s'ha detectat cap niu a la costa catalana, i només un a Alacant. El descens de les postes també s'ha observat a d'altres punts del Mediterrani occidental, com el sud d'Itàlia, i segons Acció Climàtica, podria estar relacionat amb les grans anomalies climatològiques d'aquest any, en què l'aigua del mar ha estat especialment calenta. Tot i això, no es descarta que encara es puguin trobar cries a les platges que emergeixin de possibles nius no detectats.

Anar al contingut