París

Sarkozy compleix un any com a president de França amb la popularitat sota mínims

Fa un any que els francesos van escollir Nicolas Sarkozy com a president de la República. La millor paraula que defineix aquests 12 mesos és la desil·lusió. Almenys això és el que es desprèn de les enquestes. La seva impopularitat ha crescut de manera proporcional al temps del seu mandat. Els diferents sondejos asseguren que entre el 62% i el 72% dels ciutadans estan insatisfets amb el mandat de l'actual president de la República. Entre els retrets que li fan hi ha no haver donat al país el creixement econòmic promès i no haver pogut contenir l'elevat increment dels preus.

Actualitzat
Però no són les úniques queixes. Els ciutadans veuen amb mals ulls que el seu president hagi gastat elevades sumes en anar de vacances o en viatges privats i també l'ostentació que fa de la seva vida privada, molt convulsa en els últims mesos.

En un any, Nicolas Sarkozy es va divorciar de Cecilia i, només uns mesos després, al febrer passat, es va tornar a casar amb la model Carla Bruni. La parella va ocupar portades de nombroses revistes del cor. Les fotografies del president francès, Bruni i el fill d'aquesta a Petra i Egipte van fer la volta al món i van ser molt comentades perquè l'actitud de Sarkozy es considerava impròpia d'un cap d'estat.

Tot això li ha passat factura. Nicolas Sarkozy va ser escollir amb un 53% dels vots. La seva popularitat però, ha caigut del 65% al 32%, el pitjor resultat d'un president de la Cinquena República durant el primer any de mandat.

Conscient de l'opinió dels ciutadans, des de fa uns mesos Sarkozy ha canviat d'estratègia i ha optat per ser més discret, sobri i menys mediàtic. Davant les crítiques, el president francès respon que serà al final del seu mandat quan se'l podrà jutjar.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut