Buenos Aires

Apareix el nét de la presidenta de les Àvies de la Plaza de Mayo

El nét d'Estela de Carlotto, lliurat a una altra família per la dictadura argentina, ha aparegut després de trenta-sis anys de recerca

RedaccióActualitzat

Dia de celebració per a les Àvies de la Plaza de MayoEl nét d'Estela de Carlotto, la presidenta del moviment, ha aparegut després de trenta-sis anys de recerca. El fill de la filla de De Carlotto, assassinada per la dictadura argentina, va néixer en captiveri i va ser lliurat a una altra família, com centenars de nadons robats durant la dictadura.

Segons ha explicat Guido Carlotto, fill de la presidenta de les Àvies de la Plaza de Mayo, el seu nebot va decidir fer-se voluntàriament la prova d'ADN perquè tenia dubtes sobre la seva identitat. "És positiu", ha confirmat el tiet del noi, secretari de Drets Humans de la província de Buenos Aires. Es tracta del nét número 114 identificat per les Àvies de la Plaza de Mayo.

La filla d'Estela de Carlotto, Laura, va ser detinguda el novembre del 1977, quan estava embarassada. El noi, Guido, va néixer el juny del 1978 al centre clandestí de detenció La Cacha. Laura va ser assassinada per la dictadura i el seu cadàver es va entregar a la família De Carlotto, però, del nen, no se'n va saber res fins ara.

Al voltant de 30.000 persones van desaparèixer durant la dictadura argentina, segons els organismes de defensa dels drets humans, i uns 500 infants van ser separats de les seves famílies biològiques.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut