Micaela Navarro és diputada al Parlament andalús. (Foto: PSOE Andalusia)
Micaela Navarro és diputada al Parlament andalús. (Foto: PSOE Andalusia)
Madrid

L'andalusa Micaela Navarro serà la nova presidenta del PSOE

Fins ara, Navarro era la presidenta dels socialistes andalusos, al costat de Susana Díaz

RedaccióActualitzat

Micaela Navarro serà la nova presidenta del PSOE liderat per Pedro Sánchez, que serà proclamat secretari general de la formació en el congrés federal extraordinari d'aquest cap de setmana.

Micaela Navarro, ara presidenta del PSOE andalús, substituirà José Antonio Griñán, expresident de la Junta d'Andalusia. Navarro fa vuit mesos que és presidenta dels socialistes andalusos al costat de Susana Díaz, que n'és la secretaria general. Gairebé amb total probabilitat, haurà de deixar el càrrec per a ocupar la presidència federal.

Micaela Navarro, de 57 anys, serà la primera dona que presidirà el PSOE en els seus 135 anys d'història, un càrrec de caràcter més simbòlic que executiu, però que actua com a referent dins del partit.

En les últimes hores s'havia parlat de la mateixa Susana Díaz com a presidenta. Segons algunes fonts, Sánchez hauria intentat convèncer-la en les converses que han tingut els últims dies, però ella s'hi ha resistit perquè creu que la seva feina és a Andalusia.

També havia sonat el nom de Navarro, que en l'anterior congrés federal va donar suport a Alfredo Pérez Rubalcaba en lloc de Carme Chacón, a la qual va donar suport Susana Díaz, però el seu càrrec com a presidenta del PSOE andalús era vist com un obstacle.

A banda del seu càrrec al partit, Micaela Navarro és diputada al Parlament d'Andalusia, on presideix la Comissió de Justícia i ha estat consellera d'Igualtat i Benestar Social de la Junta, secretària federal de Participació de la Dona i d'Igualtat del PSOE, diputada del Congrés i senadora.

Anar al contingut