Sitges

Rajoy: "no caminem per un sender de roses, però tampoc assistim a la vigília de l'apocalipsi"

Rajoy assegura que "no estem a la vora de cap precipici" i que Espanya té els instruments per sortir de la crisi amb l'ajuda de la Unió Europea. Demana temps perquè les reformes donin fruits i diu que l'alarma generada no es correspon amb la realitat.

RedaccióActualitzat
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anat a la trobada del Cercle d'Economia a Sitges amb una missió clara: fer una crida a la calma i la confiança. El cap de l'executiu ha negat que Espanya es trobi en una situació límit i ha defensat que les reformes fetes pel seu govern donaran resultats. A canvi, demana temps i comprensió, perquè, diu, la seva tasca "no és fàcil".

Rajoy ha tret ferro a la sensació apocalíptica que acapara l'actualitat econòmica de les darreres jornades i ha dissipat els temors d'aquesta manera: "no estem a la vora de cap precipici, senyores i senyors, Aquesta no és la realitat. No caminem per un sender de roses, però tampoc assistim a la vigília de l'apocalipsi."

El president espanyol ha assegurat que, tot i els temors que genera la crisi, Espanya no naufragarà i que, fent un símil mariner, sortirà de la tempesta gràcies a les mesures que s'estan prenent i amb el suport de la UE.

Rajoy ha explicat que Espanya té els instruments per sortir de la crisi i que ho farà amb l'ajuda de la Unió Europea. Perquè això passi, el president del govern espanyol reclama el "temps suficient" perquè l'aplicació de les reformes estructurals doni fruits. I a la UE li demana que aporti la liquiditat necessària que permeti reduir les actuals primes de risc i millorar la credibilitat de la moneda comuna.

Rajoy argumenta que s'ha de garantir que l'euro segueixi sent la moneda única europea. Diu que "es farà tot el necessari perquè això sigui així" i puntualitza que a això és al que s'està dedicant "i no és fàcil".

El president espanyol ha donat també un missatge de tranquil·litat a fora. Rajoy ha reiterat el compromís de l'estat amb les mesures de contenció del dèficit i les reformes estructurals per superar la crisi i tornar al camí del creixement.

Rajoy demana també un esforça a Europa. Vol reformes estructurals a nivell comunitari i advoca per avançar cap a la integració dels mercats, de manera que "es redueixin les asimetries". Una iniciativa que trigarà perquè, en paraules del president del govern, "l'estabilitat i la flexibilitat no s'aconsegueixen en dos dies".

Rajoy ha participat en la clausura de les jornades econòmiques que organitza el Cercle d'Economia. El president del Cercle, Josep Piqué, ha demanat a Rajoy que l'executiu actuï de manera ràpida i consensuada per recuperar el prestigi internacional de l'estat espanyol. El president de l'executiu ha defensat la solidesa d'Espanya i ha fet una crida a la serenitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut