L'afició del Roda JC Kerkrade va celebrar un ascens que, de moment, no s'ha produit (@RodaJCKerkrade)
Futbol

Una celebració precipitada

Seguidors del Roda neerlandès envaeixen el camp per celebrar un ascens que no s'havia produït

Redacció Esport3Actualitzat

Final de temporada renyit a la segona categoria del futbol neerlandès. Els seguidors del Willem II van celebrar fa uns dies la tornada a la màxima categoria i divendres a la nit ho van fer els aficionats del Roda Kerkrade. El problema per a aquests últims és que l'equip no tenia assegurat l'ascens i van haver de tornar enrere.

El Roda havia de guanyar el Cambuur i necessitava que el Groningen caigués al camp del Telstar per assegurar l'ascens aquella mateixa jornada. La primera part de la feina la va fer, imposant-se 2-0 a casa, mentre els aficionats esperaven notícies de la ciutat de Velsen, on el Groningen anava perdent des del primer minut.

La possibilitat de l'ascens era cada cop més palpable i la gent s'anava informant com podia del que passava a l'altre partit. Alguns seguidors van envair el camp entre la confusió general. En aquell moment, però, el Groningen empatava davant el Telstar en temps de descompte i evitava l'ascens directe del Roda. Però l'speaker del camp del Roda, Wim Frijns, va entendre malament la informació que li arribava i va anunciar que el Groningen havia encaixat un altre gol i havia acabat perdent 2-1, cosa que va provocar el deliri dels aficionats locals.

El mateix Frijns va assumir la seva responsabilitat quan es va saber com havia anat realment. "Ho hauria d'haver comprovat més bé, però la connexió de la wifi aquí és molt dolenta. Em sap greu, soc humà."

La segona plaça d'ascens directe es jugarà en un cara a cara en l'última jornada entre Groningen i Roda al camp dels primers, als quals només els serveix la victòria. Qui perdi, però, encara tindrà una última opció en un play-off. Frijns espera que el seu anunci s'acabi complint, d'una manera o una altra, encara que sigui amb retard.  

 

Anar al contingut