L'empat a Sevilla és curt per a un Barça a l'alça (1-1)

Un gol d'Araujo, a la sortida d'un córner, ha neutralitzat la diana inicial del Papu Gómez. El Barça no ha sabut aprofitar l'expulsió de Koundé, en el minut 64, per completar la remuntada. Dembélé ha enviat una pilota al pal.

Àlex CastellsActualitzat

Fa només 30 dies que Xavi Hernández s'estrenava a la banqueta del Barça. No ha tingut gaire temps per transformar l'equip, però ja es comencen a percebre unes millores. El nou Barça ha guanyat personalitat. N'ha exhibit avui --i molta-- en un dels escenaris més exigents de la Lliga, el Sánchez Pizjuán. No n'hi ha hagut prou per endur-se la victòria. El Barça acomiada l'any amb un empat (1-1), resultat curt pels mèrits blaugranes, però amb la sensació que ha trobat el camí correcte per seguir creixent.

Aquest és un Barça, al cap i a la fi, fet amb pedaços. Va passar amb Koeman i passa, ara també, amb Xavi. El planter ha hagut de tapar molts forats, i massa sovint. Així han fet el salt nanos com Gavi, Abde o Jutglà. Al Pizjuán, el de Sant de Julià de Vilatorta ha repetit titularitat. És el premi al bon partit, amb gol inclòs, contra l'Elx. Nico ha estat, un dia més, el perjudicat per la normativa de la RFEF que obliga a incloure un mínim de set jugadors del primer equip.

El Sevilla celebra el gol del Papu (EFE)

El resultat és un Barça irreverent, desbordant d'energia... impetuós a estones. Així, Jutglà s'ha vist amb prou confiança per intentar-ho un parell de cops des de fora de l'àrea, en els minut 12 i 17. Sense gaire encert ni punteria. I, mentrestant, a la banda, Abde s'examinava contra un dels millors defensors de la Lliga, Jules Koundé.

Siguin més o menys joves, Xavi no admet discussions sobre el model de joc que pretén imposar al seu Barça. Des de bon començament, l'equip s'ha fet amo de la pilota i ha sotmès un Sevilla que, fins al minut 28, no ha inquietat Ter Stegen, i amb un cacau molt desviat de Rafa Mir.

Badada d'Abde, gol del Papu

Tanta inexperiència, però, també té contraprestacions. Abde, per exemple, ha badat en un córner i el Barça ho ha pagat car. Papu Gómez, lliure de marca, ha avançat el Sevilla a la mitja hora de joc.

També ha estat gràcies a l'estratègia que el Barça ha tornat a equilibrar la balança. Dembélé l'ha penjat des de la cantonada i Ronald Araujo ha volat, literalment, per rematar a porteria. L'uruguaià s'ha elevat més de dos pams per sobre del seu marcador. L'empat, just en l'últim minut del primer temps, feia justícia a l'atreviment blaugrana.

Koundé, expulsat (EFE)

Koundé perd els papers amb Alba

El Sevilla ha intensificat la pressió a la represa. A Gavi, l'han cosit a faltes, amb la permissivitat de Del Cerro Grande. L'àrbitre, això sí, no ha perdonat l'expulsió a Koundé, amb targeta vermella directa. No ha encaixat gens bé una topada amb Jordi Alba i s'hi ha tornat amb una pilotada contra el defensa blaugrana. En aquest cas, ni la joventut (23 anys) és excusa per la reacció del francès, que ha deixat el seu equip en inferioritat l'última mitja hora de partit.

El Barça no s'ha arrugat davant l'agressivitat del Sevilla. Però tampoc ha sabut treure profit de la superioritat numèrica. Gavi, a boca de canó, no ha pogut transformar en gol una centrada precisa d'Abde, en el minut 80. I, uns minuts més tard, Dembélé ha estavellat una pilota al pal. Fins i tot, Jordi Alba, superat els sis minuts d'afegit, ho ha provat des de la frontal. Bono ha atrapat la pilota i ha posat fi a la batalla del Pizjuán.