PREMIER LEAGUE

Guardiola, més llegenda: el City és el primer equip que guanya quatre Premiers seguides

Guardiola suma sis campionats anglesos després de superar el West Ham (3-1)

Oriol VidalActualitzat

Quatre en ratlla. El Manchester City de Guardiola ha augmentat la seva llegenda després de sumar aquesta tarda la quarta Premier seguida, una fita inèdita. El triomf per 3 a 1 sobre el West Ham United a l'Etihad ha lligat el campionat, el sisè que ha guanyat el tècnic català en vuit anys al futbol anglès.

El frec a frec amb l'Arsenal, que avui ha guanyat l'Everton per 2 a 1, ha acabat amb dos punts de marge per als de Guardiola, amb 91 en total després de 28 victòries, 7 empats i 3 derrotes: espectacular.

• El City no volia cap tipus d'emoció ni cap jornada de transistors i Phil Foden ha firmat un doblet en 18 minuts. El primer, al minut i vint segons de partit, amb la jugada que ja ha patentat: combo de retalls a la frontal i xutàs d'esquerre a l'escaire. El segon, aprofitant una centrada de Doku. El marcador hauria estat d'escàndol si no arriba a ser per les parades d'Areola i la pèssima tarda de Haaland, que ha fallat tres gols ben fàcils. Una espectacular xilena de Kudus abans del descans ha generat una mica d'incertesa, però Rodrigo ha fet el  3 a 1 amb un xut des de la frontal i la festa cityzen ja no ha tingut aturador, amb invasió final inclosa.
Guardiola fa un petó a la copa (Reuters)
  • Les notícies que han anat arribant de l'Etihad han ofuscat un Arsenal poc clarivident contra l'Everton. De fet, els "toffies" s'han avançat amb un golàs de falta d'Idrissa Gueye als 40 minuts. Tomiyasu ha fet l'empat abans de l'entreacte, però els d'Arteta han hagut de suar per capgirar el marcador, fins que al 89 ha marcat Kay Havertz.
  • La jornada d'emocions a la Premier s'ha completat amb el sentit adeu d'Anfield a Jürgen Klopp. El Liverpool ha tancat l'etapa del tècnic alemany amb un còmode triomf sobre el Wolverhampton, amb gols de Mac Allister i Jarell Quansah.

Invasió de camp

Després del xiulet final, l'afició de l'Etihad ha invadit l'estadi, i tant els jugadors com Guardiola han corregut cap al túnel de vestidors.

Després ja han pogut alçar la copa, un cop més.