Laporta i Xavi en un acte del FC Barcelona
Laporta i Xavi en un acte del FC Barcelona
barça

Cinc entrenadors ben situats per si Laporta destitueix Xavi

El malestar del president amb el tècnic fa tornar a la primera línia del càsting blaugrana noms que ja eren a les travesses d'hivern

Redacció Esport3Actualitzat

La recerca d'un tècnic per a la banqueta del Barça 2024-25 es va aparcar després que Xavi Hernández es repensés la seva decisió de marxar el 30 de juny. Ara s'hauria reactivat arran de l'enuig de Joan Laporta amb l'entrenador de Terrassa pel seu missatge conformista. Noms que formaven part de les travesses d'hivern han tornat a la primera línia del càsting blaugrana. N'hi ha cinc que han tornat a sortir en diversos mitjans.

Dissabte Jijantes FC va destacar els tres tècnics que haurien accedit a la fase final de la tria: un mexicà i dos alemanys. D'una banda, la solució casolana, Rafa Márquez, artífex d'una campanya il·lusionant al Barça Atlètic que pot rematar, via play-off d'ascens, amb el retorn a Segona sis anys després. De l'altra, l'exseleccionador alemany Hansi Flick, actualment sense projecte, i un Thomas Tuchel que ha tancat la seva etapa al Bayern de Múnic amb una doble desil·lusió: l'eliminació de la Champions a mans del Madrid i la inusual tercera posició a la Bundesliga.

En el mateix streaming Gerard Romero va descartar Roberto de Zerbi, tot i la seva desvinculació del Brighton. Ningú del Barça s'hauria posat en contacte amb l'italià.

Un dels membres més importants del "jurat" del càsting és el director esportiu, Deco. La presència de l'exfutbolista en terres portugueses, coincidint amb la crisi de confiança del president envers Xavi, ha disparat els rumors. La majoria apunten en la mateixa direcció: el tècnic del Porto Sérgio Conceiçao, client del "superagent" Jorge Mendes i amic personal de Deco.

Les temptacions de Motta

Finalment, en les últimes hores també ha guanyat força l'opció d'un altre membre del Barça de Rijkaard, Thiago Motta. El principal obstacle per portar l'actual inquilí de la banqueta del Bolonya, a qui ha classificat per a la Champions, seria l'interès d'un gran d'Itàlia com la Juventus. La Vecchia Signora li ofereix 3 temporades de contracte, segons l'expert en fitxatges Fabrizio Romano.

El president Laporta i Xavi es van emplaçar a veure's aquest diumenge després del Barça-Rayo i aquesta setmana podrien asseure's per rebaixar la tensió. En una temporada plena de girs de guió, però, ningú descarta cap escenari. Hi ha un quintet de tècnics esperant una trucada.

ARXIVAT A:
Hansi Flick
Anar al contingut