El Barça segella la segona plaça amb gol de Lewandowski i doblet de Pedri (3-0)

El Rayo ha visitat un Barça immers en les turbulències desfermades per la crisi de confiança de Laporta amb Xavi

El Barça segella la segona plaça del campionat amb una victòria plàcida davant del Rayo. A la graderia s'han sentit càntics relacionats amb la crisi Laporta-Xavi:

• El començament del Barça ha estat immillorable, ja que en el minut 2 una gran centrada de Lamine la rematava amb encert dins de l'àrea Lewandowski al fons de la xarxa del Rayo. Control amb el pit i volea, era l'1-0.
  • El conjunt madrileny ha revifat i ha disposat d'un parell d'ocasions per part de Camello i De Frutos però sense encert final.
  • Els blaugranes han pogut ampliar el marcador en dues accions destacades. Primer de Lewandowski, que tot sol davant Dimitrievski ha trigat massa a xutar i la defensa madrilenya ha impedit que fos gol. Posteriorment, un bon llançament de falta de Raphinha obligava al lluïment del porter rival.
  • Al descans Xavi aprofitava per fer entrar Christensen en el lloc de Sergi Roberto. Malgrat el domini constant del Barça, en el minut 57 Álvaro ha tingut una bona opció de gol però el seu xut l'aturava Ter Stegen.
  • La resposta immediata era un altre xut, en aquest cas per part de Fermín, que provocava la intervenció de Dimitrievski.
  • Com en el primer temps, els madrilenys aprofitaven els contracops per generar perill. En una acció del Pacha Espino era Iñigo Martínez qui en el refús gairebé es fa gol en pròpia porteria.
  • I en una altra contra, era Isi qui feia intervenir Ter Stegen.
  • La tranquil·litat per als blaugranes es produïa en el minut 72 quan una brillant jugada de Joao Félix la culminava Pedri amb un xut que significava el dos a zero.
  • Una diferència que el Barça ha ampliat gràcies a una gran passada en llarg d'Araujo a l'espai que novament Pedri transformava en el tres a zero.
  • Amb aquest triomf el conjunt de Xavi s'ha garantit de forma definitiva la segona posició a la Lliga i, per tant, plaça a la Supercopa de la pròxima temporada.