Lewis Hamilton
Lewis Hamilton carrega contra la FIA (EFE)
Fórmula 1

Hamilton, en contra de córrer a l'Aràbia Saudita per la persecució dels drets LGTBIQ+

El pilot britànic ha tornat a alçar la veu per condemnar la persecució que pateixen les persones homosexuals a països com l'Aràbia Saudita

Àlex ÁvilaActualitzat

El set vegades campió del món de Fórmula 1, Lewis Hamilton, no només busca ser el millor pilot de la història -per a molts ja ho és-, sinó que vol deixar una petjada encara més profunda al Gran Circ. Una petjada que canviï el que per a molts no és un esport, sinó un gran negoci conduït pels grans dirigents de la FIA. Ja ho va dir Fernando Alonso l'any 2006: "Ja no considero la Fórmula 1 com un esport".

Fa unes setmanes Lewis Hamilton va estrenar un casc nou per a les tres últimes curses del Mundial, que es disputen totes a l'Orient Mitjà. A Qatar, el britànic va lluir per primera vegada la bandera irisada per denunciar i visibilitzar la persecució que l'homosexualitat pateix en aquests països.

Ara, a la segona cursa que es disputa a l'Orient Mitjà aquesta temporada, el britànic ha tornat a carregar contra la decisió de córrer a l'Aràbia Saudita.

"Les persones de la comunitat LGTBIQ+ tenen pena de mort i restriccions per ser ells mateixos, i jo no hi estic gens d'acord. Les religions poden canviar, les normes poden canviar, els mandataris poden canviar, tenen el poder per fer-ho."

"Nosaltres no escollim on anem, ho han escollit d'altres, i nosaltres els hem de pressionar per assegurar-nos que facin el millor per a les persones en aquests llocs."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sky News (@skynews)

 

Lluita contra el racisme

Aquesta no és la primera vegada que Lewis Hamilton ha impulsat un canvi a la Fórmula 1. L'any passat, després de la mort de George Floyd asfixiat per un policia, el pilot britànic es va bolcar amb el moviment Black Lives Matter. Hamilton va assistir a algunes manifestacions de carrer i va ajudar perquè es fes un minut de silenci abans de cada cursa del Mundial.

Els pilots de la Fórmula 1 fent un minut de silenci (@LewisHamilton)

 

Mercedes s'hi suma

Lewis Hamilton no va estar sol en la seva lluita contra el racisme. I és que Mercedes, equip amb el qual ha aconseguit sis dels seus set campionats mundials, va canviar el color principal del monoplaça. D'aquesta manera, es va deixar enrere el platejat i es va fer un disseny completament negre.

"Presentem la nostra nova decoració del 2020. Un compromís per millorar la diversitat del nostre equip i del nostre esport, i un senyal del compromís de l'equip per lluitar contra el racisme i la discriminació en totes les seves formes."


També a favor de l'energia renovable

Malgrat ser pilot de la Fórmula 1, Hamilton també s'ha mostrat favorable a les energies renovables. En una de les seves publicacions a les xarxes socials, el de Mercedes va explicar que, després de punxar un pneumàtic, va aturar-se en una gasolinera. El britànic va celebrar el fet de no tenir la necessitat de posar gasolina perquè anava en un Mercedes elèctric.

"Vam tenir una punxada de pneumàtics a l'autopista i vam parar en una gasolinera. Vaig trigar un minut a canviar la roda, però un cop fet, vaig tornar a la carretera amb el meu EQC. El millor és no haver de posar gasolina."

Anar al contingut