Da silva lluita una pilota
Si el Barça guanya dijous a Tenerife, es plantarà a semifinals (EFE)
ACB

El Barça guanya el primer assalt dels play-offs de l'ACB contra el Tenerife (96-86)

Parker i Abrines poden amb el veterà Huertas i l'explosiu Kyle Guy

Joel Parra, titular, i minuts per a Brizuela, dos dels inèdits de la sèrie contra l'Olympiacos. Willy Hernangómez, en canvi, només ha jugat 8 minuts. Ha estat Jabary Parker qui ha encès el xou ofensiu del Palau, amb un 3 de 3 en triples en el primer quart.

El Tenerife, amb baixes importants, com la del seu referent interior, Shermadini, ho ha fiat gairebé tot a la dupla exterior Marcelinho Huertas i Kyle Guy. Huertas, 41 anys farà la setmana vinent, ha estat immens en l'1 contra 1. I Guy, que l'any passat ja va encendre els play-offs jugant amb la Penya, ha anotat tirs impossibles. 23 punts, només en la primera part.

Els de Grimau, jugant a un ritme molt viu, guanyaven de 16 en el segon quart, però no trobaven l'antídot per frenar Guy, que ha seguit amb el recital en la represa, 31 punts ja portava en el tercer quart. I ha contagiat companys com Álex López.

La resposta d'Abrines i de Willy, que s'ha volgut reivindicar amb cistelles i amb gestos, i aquesta al límit de Parker. Per l'empat a 72 abans dels 10 últims minuts. Tot ha canviat en el darrer quart, quan el Barça ha assecat la parella esmentada abans. I Parker ha seguit molt fi, ha acabat amb 23 punts. Sens oblidar el 6 de 7 en triples per a Abrines.

Parcial de 16 a 5 en els últims 5 minuts, 96 a 86, i dijous el Barça pot tancar la sèrie a Tenerife.