Alpinisme

L'alpinista Òscar Cadiach es prepara per coronar el Broad Peak, l'únic vuitmil que li falta

El tarragoní vol completar el Broad Peak al Pakistan, el seu 14è vuitmil, amb el qual aconseguiria ser el primer català que finalitza el repte dels cims més alts del planeta

Jaume CabeceransActualitzat

L'alpinista Òscar Cadiach volarà aquest divendres cap al Pakistan, on pretén assolir l'últim pic que li queda pendent. El tarragoní té previst fer onejar la bandera dels Jocs Mediterranis del 2017 juntament amb la de Tarragona una vegada coroni el cim del Broad Peak.

Cadiach ja va estar a punt de superar el desafiament l'últim any, quan es va quedar a només 20 metres de desnivell de la dotzena muntanya més alta de la terra, i la quarta del Pakistan. Aquest cop l'alpinista català i la seva expedició instal·laran un camp d'altura addicional, a 7.500 metres per garantir l'arribada al pic asiàtic.

L'escalador està rebent un suport excepcional des de tot arreu de Catalunya però en especial des de Tarragona. L'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, s'ha manifestat dient "estem molt orgullosos i agraïts. És un alpinista de primer nivell mundial i un tarragoní que sempre porta arreu la bandera de Tarragona al cor". A continuació, juntament amb el conseller de Presidència dels Jocs Mediterranis i Projectes Estratègics, Javier Villamayor, s'ha fet entrega d'una bandera dels Jocs Mediterranis de Tarragona del 2017 i una de la ciutat de Tarragona.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut