Gimnàstica

La gimnàstica artística catalana aspira a pujar al podi als Mundials de Liverpool

Joel Plata, del Club Gimnàstic Sant Boi, vigent medalla de bronze a l'últim campionat d'Europa, és el representant amb més opcions

Sovint els cataloguem d'esports minoritaris, però tenen milers de practicants que s'entrenen amb exigència i que gaudeixen de cada un dels diversos aparells. De gaudir-ne a competir, aquí hi ha la gran diferència. Només pocs elegits poden aspirar a batre's entre els millors dels millors. En aquest reduït llistat hi ha sis gimnastes catalans, d'una delegació espanyola formada per dotze esportistes, que participaran en el Campionat del Món de gimnàstica artística, que comença aquest dissabte a Liverpool (Regne Unit).

Thierno Diallo (Club Egiba), Pau Jiménez (Salt Gimnàstic Club), Joel Plata (Club Gimnàstic Sant Boi), Lorena Medina (Club Egiba), Paula Raya (Les Moreres Esplugues) i Laia Masferrer (Salt Gimnàstic Club), que va haver de substituir Marina González, que es va lesionar quan faltaven deu dies per al Mundial, formen la representació catalana que busca l'èxit en la cita britànica.

L'opció més clara de pujar al podi és la de Joel Plata. El gimnasta de Viladecans, de 24 anys, arriba als Mundials després d'haver crescut exponencialment aquests últims mesos. La medalla de bronze que va aconseguir als Europeus de Munic li ha fet guanyar confiança.

Joel Plata: "Ja no hi anem només a competir. Volem fer coses grans, amb aquest equip ho podem aconseguir i estem mirant sempre cap a París 2024."

Plata treballa amb el repte olímpic a l'horitzó. Un objectiu que ja va assaborir als Jocs de Tòquio. Lorena Medina, de Gironella, només té dinou anys i també es troba en fase de creixement com a gimnasta.

Lorena Medina: "He anat fent passos petits els últims anys, però quan em paro a pensar que vaig a un Mundial, m'adono del que he aconseguit."

El món de la gimnàstica es vesteix de gala aquests pròxims dies, en un dels esdeveniments més importants. Gimnastes, entrenadors i dirigents treballen per aconseguir els millors resultats esportius. Però també lluiten per intentar guanyar visibilitat i demostrar que la seva disciplina és atractiva per a molt més que per als Jocs Olímpics.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut