Eleccions Barça

Ferran Soriano proposa un Camp Nou 2.0 i Sandro Rosell s'agermana amb la USAP

Ferran Soriano, membre de la candidatura de Marc Ingla, ha donat a conèixer el seu model de creixement social, econòmic i social. Entre les propostes, a més d'impulsar una xarxa de connexió sense fils per a tot l'estadi, Soriano proposa crear una aplicació específica per a mòbils o dispositius similars que permetria als aficionats conèixer en temps real el trànsit als voltants de l'estadi, les estadístiques o fins i tot veure els gols repetits, el nombre i la ubicació d'entrades disponibles, etc. Sandro Rosell ha presentat un acord d'intencions amb la USAP de Perpinyà. El conveni es resumeix en tres punts: l'agermanament de les plantilles dels dos clubs, disposar de representació oficial d'aquest equip i del rugbi a través de l'altaveu que suposa el Barça, i la possibilitat que la USAP pugui jugar algun partit oficial a Barcelona.

Actualitzat
Soriano també ha advocat per la creació d'ambaixades del Barça que serveixin com a punt de trobada de barcelonistes a tot el món. El projecte del Camp Nou 2.0 també preveu la creació d'una xarxa social específica de seguidors barcelonistes que acudeixin al Camp Nou amb l'objectiu que puguin interactuar i comunicar-se. Més enllà de les fronteres del Camp Nou, Ferran Soriano ha insistit en la necessitat d'internacionalitzar el club a través d'un sistema d'ambaixades internacionals que servirien per crear punts de trobada de barcelonistes de tot el món: "Hem de créixer, perquè si no ho fem, ho faran d'altres i ens avançaran". El projecte inclou crear set ambaixades (Moscou, Dubai, Pequín, Tòquio, São Paulo, Nova York i Barcelona), amb una inversió inicial de 2,25 milions d'euros cadascuna.

El creixement internacional és un dels eixos de la política de Ferran Soriano perquè han comprovat que "el creixement a l'estat espanyol és limitat, però en canvi, en l'àmbit internacional, és il·limitat". A més, malgrat que els ingressos actuals provenen la majoria del territori espanyol, "l'audiència de cada partit de Lliga de Campions és, el 90%, de fora d'Espanya".

El pla de l'equip de treball de Marc Ingla preveu diverses àrees de creixement per ingressar els anys vinents 75 milions d'euros a Europa, 50 milions a l'Àfrica i l'Orient Mitjà, 85 milions a Àsia i 70 milions a Amèrica. Se signarien també nous patrocinis d'àmbit regional, impulsats des de les ambaixades, i en col·laboració amb els grans patrocinadors del club. El pla també preveu impulsar la creació de targetes de crèdit i botigues oficials noves.

Ferrer diu que Rosell no aguanta la pressió

Jaume Ferrer ha assegurat que Sandro Rosell no pot ser un bon president perquè no aguanta la pressió. Aquestes acusacions de Ferrer s'han produït en saber-se que el debat programat per dimecres a Barcelona TV ha estat cancel·lat pel candidat: "Ens han dit que és impossible fer un debat entre els quatre candidats, perquè Rosell no hi vol participar".

"Crec que una persona que no sap aguantar la pressió i que no es presenta en els moments importants no pot ser el president d'un club com el Barcelona. El president ha d'aguantar la pressió i donar la cara com jo. D'altres, com Ingla o Rosell, no l'aguanten", ha manifestat. A més del que van fer a Catalunya Ràdio, els candidats a la presidència del FC Barcelona es veuran les cares encara tres vegades més aquesta setmana: l'última, divendres a TV3.

Benedito preveu una reforma del Camp Nou

Agustí Benedito ha presentat el seu projecte econòmic i patrimonial, en què destaca una reforma del Camp Nou que no preveu l'ampliació de l'aforament i que tindria un cost de 90 milions d'euros.

El candidat ha subratllat la seva oposició al projecte de reforma encarregat a l'arquitecte anglès Norman Foster i ha proposat una reforma "necessària" per "millorar l'accessibilitat", que no comportaria ampliació de l'aforament i que fins i tot podria suposar "el sacrifici d'un nombre mínim de localitats en nom de la comoditat". El cost del projecte, segons Benedito, ascendiria als 90 milions d'euros. El candidat també ha promès la construcció d'un Palau Blaugrana nou que respondria als requisits exigits per l'Eurolliga per disputar els partits europeus.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut