Aquestes són les botes que el Wrexham no deixa lluir a Paul Mullin (Instagram Paul Mullin)
Futbol internacional

"F*** the tories": el missatge a les botes d'un davanter anglès enerva el seu club

Paul Mullin, jugador del Wrexham, va "presentar" a les xarxes socials el seu nou calçat, amb una inscripció contra el Partit Conservador. Però el seu club li ha prohibit portar-les al·legant que es manté en la neutralitat política

Jordi Sunyer Capella

Paul Mullin és un davanter de 27 anys nascut a la perifèria de Liverpool, seguidor dels "reds" des de petit i que va passar per les acadèmies dels dos grans clubs de la ciutat, Everton i Liverpool, tot i que també acredita ("i va ser una llàstima no haver-ho aprofitat", afirma) un mes de prova amb el Racing de Santander quan era juvenil. Amb aquestes credencials, fill d'una àrea on el vot laborista va pràcticament decuplicar el conservador en les últimes eleccions al Parlament britànic, no és estrany que el pensament polític de Mullin estigui fermament ancorat a l'esquerra. Jornaler del futbol, sempre en els graons més baixos de les divisions professionals britàniques, Mullin troba motius per reivindicar el seu posicionament, i fa uns dies ho va voler deixar palès en les seves noves botes. El davanter hi va manar serigrafiar un missatge inequívoc: "F*** the tories" ("A prendre pel sac els conservadors").

Mullin va fotografiar les seves noves botes al Racecourse Ground, el camp del Wrexham (Instagram Paul Mullin)

El missatge, però, li ha sortit car. Al seu club actual, el Wrexham, que milita a la Cinquena Divisió (National League, semiprofessional) no li ha tremolat el pols a l'hora de prohibir-li terminantment que utilitzi aquest calçat, encara que la temporada passada fos nomenat el millor jugador de la categoria després de plantar trenta gols i que en aquesta hagi acumulat onze dianes en catorze jornades. En un comunicat, el club, propietat dels actors nord-americans Ryan Reynolds i Rob McElhenney, ha afirmat que les fotografies de les botes, que Mullin va penjar al seu compte d'Instagram, "es van fer sense cap tipus de coneixement ni de permís per part del club". A més, refermen que el Wrexham es declara políticament neutral. Curiosament, la demarcació electoral de Wrexham (que forma part del País de Gal·les, tot i que l'equip milita al sistema futbolístic anglès, com el Swansea o el Cardiff) era feu laborista fins que els tories els van sobrepassar de poc més de dos mil vots en els darrers comicis.

Paul Mullin, al centre de la imatge, celebrant un gol amb el Wrexham (Twitter Paul Mullin)

Tot i que en un primer moment s'havia especulat que Mullin seria apartat del club, el Wrexham només li ha prohibit lluir les botes i ha aclarit: "Mullin continuarà sent una part important de la nostra cursa cap a l'ascens, malgrat aquesta distracció gens benvinguda"..El gest de Mullin també ha rebut resposta per part de Sarah Atherton, la diputada conservadora que representa Wrexham a Westminster: "Els jugadors segurament no s'adonen del treball dur que es fa darrere seu per millorar el club i la comunitat, en què jo mateixa participo incansablement. Però agraeixo la resposta del club. Per mi està oblidat." L'afer, en tot cas, ha reobert el debat entre els qui defensen el futbol com a caixa de ressonància del que succeeix a les comunitats de les quals els clubs formen part i els que pretenen desconnectar l'esport de la política.

Anar al contingut