Fernando Alonso
Fernando Alonso, al costat de les restes del McLaren, després de l'accident a Albert Park (EFE)
Fórmula 1

El metge de la FIA assegura que "Alonso es va salvar per molt poc"

El metge de la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) Jürgen Lindemann ha assegurat en una entrevista al setmanari alemany "Der Spiegel" que Alonso va tenir molta sort de sortir il·lès després de l'accident

Actualitzat

"Fernando Alonso es va salvar per molt poc". Amb aquesta frase resumeix el metge de la FIA l'accident del pilot asturià, que va destrossar, literalment, el cotxe en el Gran Premi d'Austràlia, quan anava a 310 km/h.

Jürgen Lindemann ha assegurat que "Quan un pilot experimentat com Alonso es veu en les imatges volant pels aires i sortint il·lès, es pot dir a si mateix: Aquest cotxe és el vehicle més segur possible. Però no oblidem una cosa: Va tenir sort. Es va salvar per poc". El doctor creu que, tot i que Alonso es va posar a caminar pels boxs poc després de l'accident, el pilot va sentir l'impacte del xoc en tot el cos. "Jo no hi era, però segur que li feia mal tot, ossos i músculs. Això triga una setmana a baixar i després s'acaba, per regla general. Els pilots tenen cossos molt entrenats i molt elàstics. Poden encaixar una cosa així".

Lindemann també ha comentat les seqüeles que poden aparèixer després d'un accident d'aquest tipus: "Alguns pìlots no poden dormir o es desperten banyats en suor. És una cosa psíquica que no té tant a veure amb la tortura per al cos. Un accident greu implica un estrès impressionant per a la ment. El corredor ho viu tot en càmera lenta. I completament conscient ".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut