Aficionats del Girona vibren a Montilivi
Aficionats del Girona vibren a Montilivi
Girona

Com canviarà de cara Montilivi per a la Champions

Les reformes imminents i les de futur que s'hauran de fer a l'estadi del Girona

Actualitzat
La UEFA ha donat permís al Girona per jugar els partits de Champions a Montilivi, però s'han d'adaptar alguns espais.

Obres concretes s'han de fer aquest estiu

Els requisits d'instal·lacions de la UEFA obligaran a fer reformes com l'ampliació de la sala de premsa, fer una sala de treball per la UEFA específica, i també habilitat noves sales pels fotògrafs i per a les entrevistes de televisió. Tot i això, segons Aleix Admetlla, només taparia unes deficiències molt més estructurals.

 

La solució de futur

Segons la seva opinió expressada al pòdcast Girona reservat, la reforma més gran i prioritària seria la tribuna d'uralita, tan pel que fa a la coberta com per les vigues. I segons ell li tocaria una rentada de cara. Fins i tot si poden apreciar algunes esquerdes pel moviment de terres on hi ha l'estadi.

També s'haurien de treure les grades supletòries i fer-ne d'obra. Sobre el tema de la sedimentació Xavier Admetlla creu que es podria arreglar tot i les limitacions de la zona actual on s'ubica Montilivi.

La solució per Xavier Admetlla seria tirar-ho pràcticament tot per aixecar una cosa nova ben feta. Tot i que reconeix que això seria una inversió costosa i que s'allargaria molt en el temps. I aposta per una nova ubicació fora de la ciutat en un futur.

Sobre la capacitat que hauria de tenir aquest nou estadi, els convidats al pòdcast aposten per una capacitat de 20.000 aficionats.

L'estadi amb menys capacitat de la pròxima Champions

9.500 serà la capacitat oficial que tindrà el Montilivi de Champions l'any vinent, tot i que d'aficionats en podran entrar uns quants menys. Això el convertirà, probablement, amb  l'estadi amb menys capacitat de la pròxima màxima competició europea de futbol. Només si es classifiqués a Bèlgica, l'Union Saint-Gilloise, amb un estadi amb 9.000 espectadors, li trauria aquest "honor".

 

L'arquitecte Aleix Admetlla, que havia jugat al Girona fins al primer any del filial, és el convidat del pòdcast Girona reservat d'aquesta setmana i dona el seu parer sobre aquestes reformes concretes a l'estadi actual, i les més estructurals que s'haurien de realitzar.

Escolta'l aquí:

 

Anar al contingut