Motor

Fernando Alonso surt il·lès d'un greu accident al Gran Premi d'Austràlia de Fórmula 1

L'asturià ha fet dues voltes de campana després de topar amb Gutiérrez, que tampoc ha pres mal; la cursa ha estat interrompuda temporalment i s'ha acabat amb victòria de Rosberg

Actualitzat

El doble campió mundial Fernando Alonso i Esteban Gutiérrez han quedat fora de la cursa del Gran Premi d'Austràlia, el primer del Mundial, a causa d'un espectacular accident, sense conseqüències, que ha provocat l'aturada de la cursa.

En la volta 18, el McLaren ha picat amb el pneumàtic davanter dret de la roda posterior esquerra del Haas del mexicà en intentar passar abans del revolt 3. El monoplaça del doble campió mundial ha sortit projectat per l'aire i ha fet dues voltes de campana. Un accident esfereïdor que ha deixat el cotxe de l'asturià trinxat, però que, per fortuna, s'ha acabat sense conseqüències físiques per als pilots.

Tot i que el McLaren ha quedat pràcticament destrossat, Alonso n'ha sortit pel seu propi peu, igual que Gutiérrez (el Haas ha quedat menys deteriorat), després d'haver indicat per ràdio que es trobava bé. El mexicà, visiblement espantat per l'espectacularitat de l'accident, ràpidament ha preguntat per l'estat del campió espanyol.

Afortunadament, els dos pilots es troben bé, però la topada ha obligat a l'entrada del cotxe de seguretat, primer; i, tot seguit, la bandera vermella, que ha provocat la interrupció de la cursa, que s'ha pogut reprendre més tard.

El mateix Alonso, que ha sortit del cotxe relativament tranquil, ha fet declaracions als diversos mitjans i ha admès la seva responsabilitat en l'accident, que ha atribuït a una mala decisió en la maniobra. També ha explicat que es troba perfectament bé i que només té un cop al genoll.

Rosberg, primer líder del Mundial

Nico Rosberg s'ha convertit en el primer líder del Mundial de Fórmula 1 en haver guanyat la cursa, que s'ha reprès uns vint minuts després de la bandera vermella.

L'alemany ha superat el seu gran rival, Lewis Hamilton, que havia sortit des de la 'pole', i el seu compatriota Sebastian Vettel, que han acabar segon i tercer, respectivament.

Carlos Sainz ha acabat en una notable novena plaça, justa al davant del seu company a Toro Rosso, Max Verstappen.

En una altra de les anècdotes negatives del gran premi, Kimi Räikkönen ha hagut d'abandonar quan el seu Ferrari s'ha incendiat als "boxes".

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut