La Federació Espanyola desmenteix que pagués festes privades a Rubiales
Luis Rubiales, en una imatge d'arxiu (EFE)
FUTBOL

El camí abrupte de Luis Rubiales: totes les polèmiques al capdavant de l'RFEF

El president de l'RFEF ha protagonitzat múltiples polèmiques des que va accedir al càrrec i té diversos casos pendents als jutjats

RedaccióActualitzat

Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, ha protagonitzat múltiples polèmiques des que va accedir al càrrec i té diversos casos pendents als jutjats. El cas del petó forçat a Jennifer Hermoso, no és l'únic.

L'intent fallit de retirar la senyera de la Copa de la Reina

Durant l'entrega del trofeu de la Copa de la Reina el 2018, Rubiales va intentar convèncer Laura Ràfols, portera del Barça, que tragués la senyera del trofeu tot just abans d'aixecar-lo. Ràfols la va deslligar de l'orella de la Copa i la va posar a dins, de manera que mitja senyera sortís a fora.

La destitució de Lopetegui dies abans del Mundial de Rússia del 2018

Quan portava un mes al càrrec, Rubiales ja va deixar intuir quin tipus de president volia ser. El president de la RFEF va destituir Lopetegui poc abans de començar el Mundial, a l'assabentar-se que estava negociant amb el Madrid. El va substituir Fernando Hierro i Espanya va caure als vuitens de final a la tanda de penals contra l'amfitriona.

L'escàndol dels àudios amb Piqué i acusat de corrupció

El Confidencial va destapar uns àudios que demostrarien, presumptament, que Gerard Piqué i Rubiales es van aliar per cobrar una comissió de 24 milions d'euros per jugar la Supercopa a l'Aràbia Saudita.

El Confidencial revela una comissió de 24 milions d'euros entre Rubiales i Piqué per la Supercopa d'Aràbia
La RFEF hauria pactat amb Kosmos, l'empresa presidida per Piqué, una comissió milionària per haver portat la Supercopa a l'Aràbia Saudita

La Fiscalia Anticorrupció va obrir diligències contra el president per esbrinar com es va tancar el contracte de la Supercopa. Ell no va amagar que els motius principals per portar la competició al país àrab eren econòmics i esperava que això servís per millorar les desigualtats al país àrab.


El seu oncle l'acusa de celebrar festes privades amb diners de la Federació

El seu oncle Juan Rubiales (cessat l'agost del 2020), excap de gabinet del president, va denunciar a Anticorrupció que Rubiales i el seu equip havien muntat una festa amb "vuit noies joves o deu" pagada amb diners a la RFEF.

La Federació va desmentir-ho en un comunicat i argumentava que no hi havia proves. No obstant això, durant el Mundial de Qatar, Rubiales va retornar les despeses de la festa, segons va destapar El Mundo.


El cas de ''l'entrega'' de medalles a la Supercopa femenina

Al gener, després que el Barça s'imposés a la Reial Societat a la final de la Supercopa, cap personalitat de la RFEF va baixar a l'entrega de premis i això va fer que les jugadores recollissin i es pengessin les medalles elles mateixes. Una imatge que va generar una gran polèmica i que contrastava amb l'entrega de premis del futbol masculí.

Les jugadores del Barça recollint les medalles que les acreditaven com a campiones
Les jugadores del Barça recollint les medalles que les acreditaven com a campiones

Contra les cordes després del Mundial

La polèmica més sonada ha estat pel seu comportament al Mundial. A més del petó forçat a Hermoso, a la mateixa llotja quan va acabar el partit i al costat de grans personalitats institucionals del món de l'esport, el màxim dirigent del futbol espanyol va celebrar la victòria d'Espanya al Mundial amb un gest desagradable: s'agafava els genitals.

Aquests dos incidents han provocat un terratrèmol mediàtic, amb una allau de crítiques, i diversos càrrecs institucionals han demanat la seva dimissió. Fins i tot, Miguel Galán, president de l'Escola Nacional d'Entrenadors de Futbol d'Espanya (CENAFE), ha posat una denúncia al CSD pel petó forçat a Hermoso per ''acte sexista''.

En un primer moment, Rubiales va acusar de ''tontos i idiotes'' els qui segons ell n'estaven fent ''un gra massa''. No obstant, l'endemà i veient el rebombori que havia provocat, va fer un vídeo en què demanava disculpes.

ARXIVAT A:
Mundial Femení
Anar al contingut