Futbol

La rivalitat del nord de Londres que podria donar el títol al Manchester City de Guardiola

Arsenal i Manchester City són els dos grans aspirants a aconseguir el títol de la Premier League

Redacció Esport3Actualitzat

El tram final de temporada ja és aquí, i això vol dir que els partits que es disputen aquests dies són decisius per determinar les posicions a la classificació. Algunes ja estan clares, i altres, no. És el cas de la classificació de la Premier League, que té dos candidats clars a assolir el títol. Per una banda, l'Arsenal de Mikel Arteta, que ara és primer amb 86 punts. I després, el Manchester City de Pep Guardiola, que és segon amb un punt menys que el líder actual. 

La paradoxa

La qüestió és que arriba l'hora de la veritat. El Tottenham, rival local de l'Arsenal, serà un dels equips condicionants a aquest títol. Les opcions dels d'Arteta passen perquè els seus veïns facin la traveta dimarts a la nit al Manchester City. Un fet que Guardiola va destacar a la roda de premsa de dilluns.

"Si no guanyem el Tottenham... no guanyarem la Premier, hem de fer-ho."

Per això, molts creuen que el Tottenham podria posar les coses fàcils als de Guardiola, per fer la guitza així al seu rival del nord, l'Arsenal. No obstant això, el Tottenham es juga la classificació per a la Lliga de Campions, i hauria de triar entre l'orgull o la il·lusió. Sigui com sigui, el tècnic del Manchester City ja té l'estratègia del partit al cap. 

"Hem de llegir i interpretar el partit tan bé com sigui possible. Tenir la tensió adequada i estar concentrats. Si surts a aquests partits massa relaxat, tindràs problemes."

Els escenaris possibles

Tot està a l'aire, i poden passar moltes coses. Només en cas que el Liverpool, sense res en joc, guanyés l'Aston Villa, podrien retallar a un punt la distància per la quarta plaça en cas de victòria posterior davant de Guardiola. Només en aquest hipotètic escenari, arribarien a l'última jornada davant el Sheffield United amb opcions de Champions, obligats a guanyar i sempre que el Villa punxés contra el Crystal Palace. Això sí, si hi ha victòria dels d'Emery, adeu a la Champions, i l'Arsenal es podria acomiadar del títol.

L'objectiu de cada equip

El Manchester City de Guardiola vol aconseguir el seu quart títol de Lliga consecutiu, un fet històric. En canvi, si guanya l'Arsenal, seria el primer títol de Lliga en 20 anys

 

Anar al contingut