Les jugadores del Barça recollint les medalles que les acreditaven com a campiones
Les jugadores del Barça recollint les medalles que les acreditaven com a campiones
futbol

Luis Rubiales reconeix, dos mesos després, la "tremenda cagada" de la Supercopa femenina

El president de la Federació Espanyola lamenta el menyspreu a les jugadores i en culpa l'equip de protocol

Redacció Esport3Actualitzat

Una imatge va empastifar l'entrega de premis de l'última final de la Supercopa femenina. Aquell 23 de gener, a Mèrida, la Federació Espanyola, organitzadora del torneig, va empènyer les jugadores de Barça i Reial Societat a fer que elles mateixes recollissin i es pengessin les medalles. Gairebé dos mesos després d'aquell acte de menyspreu, el president de l'ens federatiu, Luis Rubiales, ha reconegut que va ser una "tremenda cagada".

Culpa de l'error l'equip de protocol, com ha assenyalat en una conversa a l'espai de Cuatro "Viajando con Chester".

"A nivell d'imatge va ser desastrós, no ho negaré. Quan vaig veure que les jugadores estaven agafant les medalles de la taula em vaig girar per mirar la persona encarregada del protocol i li vaig dir que qui ho havia fet, perquè era fatal. Els vaig dir que no ens passés més, perquè, amb la sensibilitat que hi ha, tirem per terra tota la feina que es pot fer per una imatge que és nefasta."

La comparació amb el masculí i una justificació ridícula

La situació viscuda al gener va fer inevitable traçar una comparació amb el tractament que una setmana abans havien rebut els finalistes de la Supercopa masculina. Aleshores, Rubiales va posar personalment, jugador per jugador, les medalles que els acreditaven com a guanyadors.

Luis Rubiales, posant la medalla a Frenkie de Jong
Luis Rubiales durant la final de la Supercopa masculina (Reuters)

Ara, el reconeixement de l'exfutbolista posa en evidència les explicacions que va oferir l'RFEF al·legant que es va decidir aquesta opció a causa de "l'elevat nombre de representants institucionals, així com les infraestructures d'accés a la llotja des de la gespa de l'estadi". Aquell diumenge, només la capitana del Barça, Marta Torrejón, va pujar les escales que portaven als seients presidencials per recollir el trofeu.

 

Anar al contingut