El Barça supera la Penya per 15 punts en un derbi que ha sabut dominar (99-84)

L'exverd-i-negre Laprovittola i Kuric trenquen el duel català de la jornada, mentre que el Baxi Manresa passa per sobre del San Pablo Burgos amb comoditat

El derbi català del cap de setmana, corresponent a la 17a jornada de l'ACB, ha arrencat amb domini blaugrana. Tot i la baixa d'última hora de Corey Higgins, el triple de Mirotic davant un Willis despistat i un Barça més activat en defensa han obert un primer forat, 21 a 8.

El Joventut s'agafava a Tomic, ovacionat abans del matx i molt superior al jove James Nnaji, amb els minuts del confinat Sanli. Els semiganxos del croat i els de Parra han acostat la Penya. Tot i que Laprovittola desencallava el seu equip amb jugades de talent. 40 a 35 al descans.

El Barça certifica la victòria a la segona part

Segona meitat vistosa amb un sonor tap de Brodziansky a Exum, i amb Rambo Davies posant la directa, s'ha vist una gran esmaixada. La Penya no es desenganxava i Guillem Vives, enorme amb 15 punts en l'últim quart, donava esperances als verd-i-negres.

El base del moment és, però, Laprovittola, que va ser MVP de l'ACB amb el Joventut. Llegeix el partit com pocs i està encertat. Al tram final, ell i Kuric han trencat el partit amb un parcial d'11 a 0.

Pallissa del Baxi Manresa al San Pablo Burgos

En partit corresponent a la 20a jornada - aquest cap de setmana han confluït diferents jornades pels duels ajornats en el seu dia per la covid -, l'altre equip català de la competició, el Baxi Manresa, ha posat de manifest el seu bon estat de forma amb una amplíssima victòria contra el Burgos. Un Nou Congost ple fins dalt ha gaudit del triomf dels seus jugadors per 25 punts de diferència. Tot i que els bagencs no seran caps de sèrie a la Copa per haver acabat cinquens a la primera volta, ara són tercers en una classificació en què tres dels quatre primers són catalans (1r Madrid, 2n Barça, 3r Manresa, 4t Penya).