El "fair-play" financer, una prioritat de la UEFA
Barça

El Barça podria ser exclòs de la Champions per incomplir les normes financeres de la UEFA

Segons el diari alemany "Die Welt", el Barça corre el risc de ser expulsat de la Lliga de Campions per incomplir les normes de la UEFA sobre viabilitat financera

Redacció DigitalActualitzat

El diari alemany Die Welt ha publicat una investigació en què conclou que hi ha una amenaça real que el Barcelona sigui expulsat de la Champions. El motiu de la sanció serien les violacions del reglament financer de la UEFA que obliga els clubs a compensar les despeses amb els ingressos corresponents.

Atès a aquestes dades, el diari alemany afirma que el club català corre el risc de ser exclòs de la Lliga de Campions per una violació del fair-play financer.

Die Welt no aclareix exactament de què s'acusa el Barcelona. Tot i això, se suggereix que el benefici net de 304 milions d'euros presentat al setembre inclou ingressos que la UEFA no tindria en compte perquè no estan directament relacionats amb el futbol. El Barça va guanyar diners aquest estiu venent una empresa dedicada a continguts digitals i al metavers (120 milions d'euros).

Tot i això, el reglament sobre viabilitat financera especifica que els ingressos d'un club han de provenir "del futbol" i que les despeses han de ser "cobertes amb fons propis o contribucions existents" i en aquest cas no es correspondrien doncs amb els ingressos ordinaris, sinó extraordinaris.

Per a la temporada actual, el club preveu un benefici d'11 milions d'euros abans d'impostos gràcies, en particular, a una reducció de la nòmina lligada a les sortides de Sergio Busquets, Jordi Alba i Ousmane Dembélé.

Segons el mitjà alemany, aquests ingressos no influeixen en l'avaluació de la UEFA i asseguren que membres de l'entitat haurien comentat que el balanç del club no era correcte.

El mitjà alemany, que parla d'estats financers "desordenats", afirma que es basa en fonts pròximes al Barça i a la UEFA. La possible sanció no només afectaria la temporada 2024-2025 i el Barça podria arribar a estar tres anys sense disputar la Champions League.

El Barça, sorprès

El FC Barcelona no té constància que pugui ser sancionat per la UEFA, tal com assegurava el diari alemany hores després de la sentència favorable a la Superlliga.

Anar al contingut