Patri Guijarro, Joan Laporta i Jonatan Giráldez
Patri Guijarro, Joan Laporta i Jonatan Giráldez amb el premi. (Foto: REUTERS)
Pilota d'Or

El Barça, millor equip femení de la Pilota d'Or

Les campiones d'Europa van inaugurar el palmarès d'aquesta categoria de nova creació

Redacció Esport3Actualitzat

Els reconeixements sempre són benvinguts i, encara més, quan estrenes el palmarès d'una nova categoria de la Pilota d'Or. France Football ha premiat el Barça de Jonatan Giráldez com el millor equip femení de futbol del 2023. El president Joan Laporta, que ha fet el discurs en francès i català, l'entrenador gallec i Patri Guijarro, una de les capitanes, han pujat a l'escenari a recollir el guardó.

La distinció va arrodonir la nit blaugrana a París quan Aitana Bonmatí va rellevar la seva companya Alèxia com a millor jugadora del món.

Val la pena recordar, una vegada més, els mèrits d'un equip que voreja la perfecció. Campiones a Eindhoven de la segona Champions de la història, dominen amb autoritat les competicions estatals. A finals d'abril van aixecar la quarta Lliga seguida, rubricant el doblet amb la Supercopa. Al curs 22-23 només li va faltar la Copa, pla frustrat als despatxos per l'alineació indeguda de Geyse Ferreira, per conquistar un pòquer de títols. 

Pensant en el futur immediat, el Barça compta amb els reptes de seguir sent competitiu i sobreposar-se a la marxa de Markel Zubizarreta, arquitecte de l'equip.

La Champions femenina vol seguir creixent: la UEFA debat canvis
El Barça, vigent campió de la Champions

Referents en el camí cap a la igualtat

Fan un futbol atractiu i valent, que conjuga el talent al camp amb el compromís col·lectiu d'un grup de futbolistes que s'han convertit en referents socials.

Un paper que ja ha estat reconegut abans amb distincions com la Medalla d'Honor del Parlament, que va posar en valor la feina de les esportistes i el club en el creixement, el reconeixement i la professionalització, així com la generació d'igualtat d'oportunitats en el futbol femení.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

Secció rendible

Un equip que desafia els sostres de vidre, trenca rècords d'assistència en l'esport femení i alegra els balanços econòmics del club. Ara mateix el Barça femení és l'única secció rendible de l'entitat. Va tancar l'últim exercici amb un creixement del 54% respecte a l'any anterior i un benefici pròxim als 150.000 euros.

En aquesta edició, l'organització de la Pilota d'Or ha duplicat el premi al millor equip, i n'atorga un a dones i un a homes. Corregeix així la situació viscuda el 2022, en què només en va escollir un, sense diferenciació de gènere, i que va anar a parar al Manchester City masculí de Pep Guardiola.

Enguany, per segon cop consecutiu, el premi ha recaigut en els "cityzens", i més després de monopolitzar els títols de la temporada passada, Champions inclosa.

Anar al contingut