El Barça guanya tots els partits de Lliga quan juga Umtiti (Reuters)
El Barça guanya tots els partits de Lliga quan juga Umtiti (Reuters)
Barça

El Barça guanya tots els partits de Lliga quan juga Samuel Umtiti

L'equip de Luis Enrique ha guanyat tots els partits lliguers (10) quan el central francès ha tingut minuts sobre el terreny de joc

Ramon AngladaActualitzat

La necessitat per fitxar un central de garanties era una cantarella que cada estiu se sentia per Can Barça. Des de l'inici dels problemes físics de Carles Puyol, i llavors ja amb la seva retirada, semblava que Gerard Piqué i Javier Mascherano eren els únics jugadors que complien al centre de la defensa. Tot i els intents, hi ha una llarga llista de futbolistes que no van complir amb les expectatives quan se'ls va fitxar per donar descans a Piqué i "Masche".

Enguany sembla que la tònica ha canviat i que la direcció esportiva del Barça ha encertat de ple amb el fitxatge del jove central francès Samuel Umtiti. Les sensacions que deixa sobre el camp són molt bones: ràpid en el tall, esplèndid en el joc aeri i segur en la sortida de la pilota. Però a banda del que es veu a simple vista, darrere dels partits d'Umtiti hi ha una estadística sorprenent. El Barça ha guanyat tots els partits de Lliga en els que el francès ha estat titular o ha sortit des de la banqueta.

En total són 9 partits en què ha sortit d'inici: Betis, Athletic, Leganés, València, Granada, Sevilla, Osasuna, Las Palmas i Eibar. I un en què va sortir des de la banqueta i els tres punts també van ser per als blaugrana: contra l'Espanyol al Camp Nou.

Aquesta trajectòria tan impecable d'Umtiti amb el Barça a la Lliga deixa de ser-ho quan l'estenem a totes les competicions. El central francocamerunès va jugar d'inici tant en la derrota de la Champions al camp del Manchester City (3-1) el mes de novembre, com en la més recent desfeta a la Copa al camp de l'Athletic (2-1) en l'anada dels vuitens de final de Copa. Amb tot, però, el seu balanç continua sent notable: 16 victòries en partit oficial per només 2 derrotes.    

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut