El Barça es deixa tres punts i part del seu crèdit en caure davant l'Atlètic de Madrid (4-2)

El Barça ha perdut tres punts i part del crèdit que havia aconseguit en els últims partits en encaixar davant l'Atlètic de Madrid la seva primera derrota del 2008. El Kun Agüero, que ha participat de forma decisiva en els quatre gols del seu equip, ha deixat en evidència la defensa blaugrana, i en especial la seva parella de centrals, Puyol i Milito. El Barça s'ha avançat amb un golàs de xilena de Ronaldinho, però un cop de sort d'Agüero, que ha empatat en un xut que ha rebotat en Puyol, ha canviat un partit que el Barça tenia controlat. En la segona part els madrilenys, jugant al contraatac, han sentenciat el partit amb un gol de penal de Forlán i una genialitat del Kun.

En la primera mitja hora de partit, el Barça ha tingut el control del joc però no s'ha apropat amb perill a la porteria defensada per Abbiati. Al minut 10, Eto'o ha tingut la primera oportunitat dels culers en plantar-se tot sol a l'àrea matalassera i superar el porter italià amb un xut ras, però l'àrbitre ha anul·lat correctament la jugada per fora de joc del camerunès. En ple domini blaugrana, Ronaldinho ha fet el 0-1 en rematar de xilena dins de l'àrea gran una centrada d'Iniesta. El brasiler, que fins aleshores no havia aparegut en el partit, ha fet un gol d'autèntic crac.

Un cop de sort del Kun revoluciona el partit

Només cinc minuts després, però, Agüero ha protagonitzat la jugada que ha canviat la dinàmica del partit: l'argentí ha rebut una pilota al vèrtex dret de l'àrea gran del Barça, ha superat Milito amb massa facilitat i el seu xut, que semblava tou, ha acabat al fons de la xarxa després de tocar la bota de Puyol. L'empat ha desconcentrat l'onze de Rijkaard, que ha perdut el control del partit i no ha trigat a encaixar el segon gol, obra de Maxi Rodríguez en aprofitar una assistència del Kun. Maxi s'ha trobat sol dins de l'àrea del Barça aprofitant una distracció monumental de tota la defensa blaugrana i ha definit amb un xut creuat. Enmig del desconcert culer s'ha arribat al descans.

Els d'Aguirre, que havien cedit la pilota al Barça en la primera part, han estat un equip molt més sòlid a la represa. El Barça s'ha estirat buscant l'empat i els madrilenys ho han aprofitat per jugar com es troben més a gust, al contraatac. Així, al minut 52, de nou Agüero ha pogut ampliar la renda del seu equip quan s'ha tornat a quedar sol a l'àrea petita de Valdés, però el seu xut ha sortit molt desviat. L'argentí, un autèntic malson per a Puyol i Milito, ha provocat el penal del 3-1: Puyol ha comès falta dins de l'àrea en atropellar el Kun, que tornava a plantar-se davant Valdés. Forlán ha transformat la pena màxima.

Agüero humilia els centrals del Barça

L'exhibició d'Agüero ha tingut un colofó de luxe en el 4-1: l'argentí ha robat la pilota a Puyol, ha driblat Milito i ha col·locat l'esfèrica fora de l'abast de Valdés amb un xut amb efecte. El Barça no encaixava quatre gols a la Lliga des del 17 d'abril del 2005, quan va perdre al Santiago Bernabéu pel mateix resultat que s'ha donat avui al Calderón (4-2).

Amb el partit decidit, Eto'o ha retallat distàncies en aprofitar un rebot dins de l'àrea d'Abbiati. El propi Eto'o ha pogut marcar de nou en els minuts de descompte, en un mà a mà amb Abbiati que no ha sabut resoldre. Aquesta jugada ha significat l'única contribuició al partit de Leo Messi, que ha sortit en el minut 10 de la segona part en subtitució d'un desaparegut Thierry Henry.

El Barça ha perdut avui molt més que tres punts: es trenca la ratxa dels de Rijkaard, que estaven invictes aquest any; es perd confiança en la línina defensiva, que avui ha fet aigües; es permet respirar al Madrid, que ja està de nou a cinc punts de distància i es deixa de dependre dels propis resultats per a guanyar el títol de Lliga. Sort té l'equip blaugrana que el dimarts torna la Champions League al Camp Nou i l'eliminatòria està pràcticament resolta després del 2-3 aconseguit a Glasgow en l'únic partit realment bo dels de Rijkaard en tot el que portem de temporada.