Handbol

El Barça Borges es classifica per a la Final Four de Colònia derrotant el Kiel 33-36 amb una exhibició

El Barça Borges serà a la Final Four de Colònia després de silenciar l'imponent Sparkasse Arena amb una lliçó magistral. El conjunt blaugrana ha derrotat el Kiel 33-36 i s'ha classificat per a les semifinals de la Lliga de Campions en eliminar el vigent campió amb total autoritat. I és que els de Xavi Pascual no n'han tingut prou amb els dos gols d'avantatge aconseguits al Palau (27-25), sinó que han passat per sobre del gegant alemany amb una exhibició que el converteix en un dels principals candidats al títol.

Actualitzat
Després de l'Hamburg, el Ciudad Real i el Rein-Neckar Löwen, el Barça Borges s'ha convertit aquest diumenge en el quart semifinalista de la Lliga de Campions. Els catalans han superat una eliminatòria d'allò més complicada, però finalment han pogut eliminar el vigent campió i, a més, ho han fet oferint un autèntic recital.

Conscients que el marge de dos gols aconseguits en l'anada no eren un coixí decisiu, els de Xavi Pascual han arrencat molt concentrats davant d'un Kiel, ansiós i excessivament pressionat. La segona línia blaugrana ha estat infal·lible ja des de l'inici amb un Noddesbo inspirat. El Barça ha vist com el seu atac superava un cop rere l'altre la defensa alemanya i, per acabar-ho d'adobar, els seus llançaments superaven contínuament Omeyer.

El francès no ha estat tan fi com al Palau, mentre que Saric ha estat impressionant de bon començament. El Barça ha manat en el marcador i ben aviat s'ha situat quatre gols per sobre (7-11). Només el canvi defensiu (del 6-0 al 5-1) ha permès al Kiel retallar diferències amb un parcial de 3-0, però el Barça, ben liderat per Saric, ha respost de manera contundent amb un parcial idèntic. Els alemanys s'han vist inferiors davant un Barça seriós que, lluny d'afluixar, ha anat encoratjant-se a mida que passaven els minuts. Així ha estat com els catalans han tancat el primer temps amb un 15-19 i una sensació de superioritat que semblava deixar el duel sentenciat.   

Exhibició

Aquesta situació s'ha mantingut també només començar la segona meitat. El Kiel no ha sabut reaccionar i el joc culer, alliberat de tota mena de pressió, ha continuat vorejant la perfecció. Els blaugrana han silenciat l'Sparkasse amb un parcial de 0-4 (15-23) que reflectia la crisi de joc dels alemanys. El Barça ha mantingut aquesta diferència de vuit gols (16-24) fins que Gislason ha assegut un desaparegut Omeyer i ha donat entrada a Palicka. El suec ha respost a la perfecció i ha començat a aturar-ho tot, mentre que Jicha, en atac, s'encarregava de donar ales a un renascut Kiel. 

El Barça ha patit uns moments de desconcert, incapaç de contrarestar la defensa mixta dels locals, i la diferència ha caigut fins als cinc gols (21-26; 23-28). Per uns instants ha semblat que el Kiel forçaria la remuntada, però el seu handbdol ha apel·lat massa a l'èpica i els catalans no s'han descompost. Amb molta serenitat i sang freda, el Barça ha tornat a afinar en els atacs i ha matat l'enfrontament amb un nou parcial inapel·lable (24-32). 

Sense temps per al miracle, el Kiel ha admès la derrota, encara que ha pogut disfressar la humiliació perquè els culers han aixecat el peu de l'accelerador. Els de Xavi Pascual han jugat amb el cronòmetre i han fet el mínim per garantir-se el triomf sense parar gaire atenció als intents estèrils dels alemanys. El Kiel ha reduït la diferència fins al 33-36 i no ha pogut fer res més que aplaudir la superioritat d'un Barça que s'ha revenjat així de la final perduda la passada temporada.  
 
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut