Quique Sánchez Flores i Xavi se saluden abans de l'últim Getafe-Barça
Quique Sánchez Flores i Xavi se saluden abans de l'últim Getafe-Barça
barça

Clatellot de LaLiga a Xavi per la gespa de Getafe

El campionat defensa l'existència d'una normativa sobre l'altura de la gespa que al Coliseum Alfonso Pérez va ser respectada

Redacció Esport3Actualitzat

"No es va regar i estava més alts del que és habitual". Una setmana després, Xavi ha revifat la polèmica al voltant de la gespa de Getafe i ha anat més enllà demanant una regulació sobre la superfície del futbol. La resposta de LaLiga no s'ha fet esperar: defensa que no hi va haver cap mala praxi al Coliseum Alfonso Pérez i recorda l'existència d'una normativa que regula la longitud de la gespa.

Què diu la normativa sobre la longitud i el rec i què va passar a Getafe?

L'aclariment de l'organisme presidit per Javier Tebas assegura que l'alçada de la gespa del Getafe-Barça va ser de 29 mil·límetres, quan l'interval establert va dels 20 als 30 mm. LaLiga recorda que és una norma que va entrar en vigor fa anys, de la mateixa manera que reconeix que, en matèria del rec, deixa total llibertat al conjunt local.

Es pot no regar o fer-ho fins a un màxim de 3 vegades. En el polèmic compromís de Getafe es va remullar en dues ocasions: abans de l'escalfament inicial i abans del partit. Els aspersors, doncs, no es van engegar a la mitja part, una rutina fixa en estadis com el Camp Nou, per exemple.

Anar al contingut