Ciclisme

Cavendish guanya a l'esprint la setena etapa del Tour, marcada per la retirada de Wiggins

El britànic Mark Cavendish (HTC) ha repetit victòria a la present edició del Tour de França en imposar-se en la setena etapa, que ha transcorregut entre Le Mans i Châteauroux (215 quilòmetres) i en què el noruec Thor Hushovd ha mantingut el liderat de la general. La jornada ha estat novament marcada per les caigudes. Wiggins, el guanyador de la Dauphiné, i un dels homes importants del gran grup, ha hagut d'abandonar després de sortir malparat en una d'aquestes situacions complicades. Un altre que ha hagut de deixar la cursa ha estat el belga Tom Boonen, que ha baixat de la bicicleta en no haver-se recuperat de la caiguda que va patir el dimecres. El nord-americà Levi Leipheimer, que també ha caigut, ha perdut més tres minuts per culpa de les caigudes i una punxada en el tram final. José Joaquín Rojas recupera el mallot verd de la regularitat.

Actualitzat
Una mala caiguda de Wiggins

El britànic Bradley Wiggins, quart al Tour de 2009 i sisè de la general, s'ha vist obligat a abandonar la prova després de caure al quilòmetre 182 de l'etapa. Wiggins, vencedor de la passada edició de la Dauphiné i cap de files de l'equip Sky, s'ha trencat la clavícula i ha hagut de ser evacuat en ambulància. També s'han vist afectats a la caiguda, que ha estat múltiple, Jérome Coppel, Rigoberto Uran i Tyler Farrar.

L'escapada del dia dura 200 km

L'espanyol Pablo Urtasun, el francès Mickael Delage, el belga Gianni Meersman i el també francès Yannick Talabardon han estat els protagonistes de l'aventura de la jornada, que s'ha iniciat al quilòmetre quatre i que, tot i arribar a acumular un avantatge de set minuts, s'ha acabat quan faltaven 14 quilòmetres per al final.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut