Ciclisme

Cavendish guanya a l'esprint la 5a etapa del Tour, marcada pel vent i les caigudes, i Hushovd segueix líder

El britànic Mark Cavendish (HTC) s'ha imposat a l'esprint a la cinquena etapa del Tour de França, de 164 quilòmetres entre Carhaix i el cap Fréhel, per davant del belga Philippe Gilbert i el murcià José Joaquín Rojas -ha perdut el mallot verd de la regularitat per una sanció en un dels esprints intermedis-, mentre que el noruec Thor Hushovd, del Garmin, segueix com a líder de la classificació general amb un segon de diferència respecte de l'australià Cadel Evans. L'etapa ha estat plena de nervis, a causa de la por del vent lateral, fet que ha provocat moltes caigudes. Alberto Contador ha estat un dels implicats en aquestes situacions, però la pitjor part se l'ha endut l'eslovè Jenez Brajkovic, que ha hagut de retirar-se de la cursa en ambulància.

Actualitzat
No hi ha etapa en què Alberto Contador passi desapercebut. Avui li ha tocat viure l'amarg episodi de la caiguda. Al quilòmetre 72 ja ha estat a punt de llepar l'asfalt quan s'ha enganxat amb un altre ciclista. Poc després li ha sortit la cadena de la bici i ha acabat a terra. El de Pinto, adolorit i amb el mallot estripat, ha llançat la bicicleta. No ha estat res greu i ha pogut reenganxar-se al gran grup. Però és que Contador ha estat un dels molts ciclistes afectats avui per les caigudes.

Altament malparat n'ha sortit l'equip del Radioschak. Han caigut Leipheimer, Popovich i -atenció- l'eslovè, candidat al podi, Janez Brajkovic, que ha hagut d'abandonar. A 18 quilòmetres de l'arribada li ha tocat al basc Iván Velasco, que s'ha trencat la clavícula i també diu adéu al Tour. Ja ho ha dit Andy Schleck al final del dia: una etapa molt estressant.

L'ha guanyada Marc Cavendish, després de superar a l'esprint Phillipe Gilbert i el murcià José Joaquín Rojas. Cavendish, ja suma 16 victòries al Tour. El murcià Rojas ha pujat a recollir el mallot verd de la regularitat, mallot que ha perdut poc després. I és que els jutges li han pres uns punts aconseguits en un esprint intermedi, per una maniobra violenta. Qui no perd el mallot groc és el noruec Thor Hushov, que manté el segon d'avantatge sobre Cadel Evans.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut