Moren una desena de persones a Corea del Sud pel pas del tifó Hinnamnor

Néstor GómezActualitzat

El pas de tifó Hinnamnor ha colpejat el sud de la península coreana amb molta força. Un total de deu persones han mort i encara hi ha dues persones desaparegudes. Aquest és el tifó més fort que mai ha afectat Corea del Sud.

El tifó ha deixat pluges torrencials acompanyades de cops de vents de fins a 140 km/h. La gran intensitat d'aquests elements meteorològics va comportar imatges impactants, com teulades volant i carrers de grans ciutats com Pohang i Busan negats d'aigua.

De la desena de persones mortes, set les han trobat en un pàrquing soterrat de la ciutat de Pohang. Els equips de rescat continuen amb el drenatge del pàrquing, per confirmar que no hi ha cap més persona atrapada.

 

Igual que en altres llocs del planeta, queda clar que els fenòmens extrems cada cop es presenten amb més freqüència a la península coreana a causa del canvi climàtic. Tot just el mes passat, l'agost, unes pluges extraordinàries van inundar barris sencers del centre de Seül, on van deixar un balanç tràgic de setze persones mortes.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut