Més calor i noves tempestes

Encara ens queden algunes hores amb la mateixa dinàmica del cap de setmana, amb sol i calor, però també amb tempestes localment fortes

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Comencem una altra setmana, però la dinàmica no canvia. De moment, sense influència clara de les altes pressions, hi haurà dos elements clau: la calor a la superfície, que anirà en augment, i una mica d'aire fred a les capes altes, que alimentarà la nuvolositat d'evolució i afavorirà noves tempestes. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja.

Sol i tempestes

En general, cel assolellat durant bona part del matí. A primera hora hi haurà algunes boirines a punts d'interior del nord-est, i potser també algun núvol baix molt localitzat a la Costa Daurada. A partir de mig matí creixeran núvols de calor al Pirineu.

A la tarda, els núvols derivaran en ruixats i tempestes. Els esperem més intensos al Pirineu i prepirineu, però també cap als Ports. També arribaran a punts de ponent. Localment poden ser intensos i arribar amb calamarsa. A última hora, els xàfecs podrien acostar-se al prelitoral.

Calor

Hi haurà poc moviment tèrmic en general, però serà amb tendència ascendent, tant les mínimes com les màximes. Els valors extrems poden arribar als 30, 31 o 32ºC a punts de ponent, el centre del país i l'interior del nord-est.

I els pròxims dies...

El risc de ruixats es mantindrà dimarts i dimecres, i els termòmetres marcaran els registres més càlids de l'any.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut