La neu emblanquina cotes baixes de Catalunya

La segona pertorbació ha arribat al vespre per ponent, escombra el prelitoral fins al sud de Barcelona i deixa nevades ratllant els 200 metres

Actualitzat

La segona pertorbació ha arribat al vespre per ponent, ha escombrat el prelitoral fins al sud de Barcelona i ha deixat nevades ratllant els 200 metres. Aquest front afectava sobretot els Ports de Tortosa i les Terres de l'Ebre i al llarg de la nit avança seguint la línia de la costa tarragonina fins ben bé la ciutat de Barcelona.

La neu arran de mar pot ser una anècdota molt puntual, però principalment el paisatge ha de canviar per sobre dels 200 o 300 metres. Això passarà a tota la demarcació de Tarragona, i en menor mesura, a les comarques de la corona metropolitana de Barcelona i l'altiplà de Lleida. Es podrien acumular mitja dotzena de centímetres de gruix.

Aquesta nevada és la segona entrega del dia. El matí de dimarts ja s'ha llevat ben fred i això ha propiciat que la neu agafés en diferents punts del territori. Ha nevat en zones de la Catalunya central i al Prepirineu de Lleida i també ho ha fet feblement a l'altiplà de la Segarra i a les muntanyes del prelitoral de Tarragona limítrofes amb el de Barcelona, com a la zona de la Llacuna.

Al migdia ha entrat el mestral i mentre s'obrien clarianes a Ponent i Terres de l'Ebre s'ha deixat veure alguna volva de neu al Tibidabo i altres punts elevats de Barcelona. A l'alt Pirineu de Lleida pot nevar a qualsevol cota, sobretot a tot el vessant nord.

A la tarda el front que ha enfarinat el Principat se n'ha anat mar enllà i ha deixat pas a la glopada d'aire fred que la propera nit i matinada de dimecres farà baixar la cota de neu a cotes molt baixes: al litoral de Tarragona i el central. A les comarques de Barcelona pot baixar fins a 300 metres o, localment, més avall.

Si sou testimonis d'aquestes nevades ens ho podeu fer saber a través del Twitter, amb l'etiqueta #nevada324

Aquest dimarts hi ha ventades als dos extrems del país, de tramuntana a l'Empordà i de mestral a les Terres de l'Ebre, amb cops forts. Les mínimes i les màximes encara es mantindran contingudes.

I de cara als pròxims dies... onada de fred.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut