Temps primaveral amb sol, ruixats i neu

Aquí tenim una setmana que ens durà una mica de tot, però sense tenir cap dia sencer de pluja ni de cel serè

Alberto AlcántaraActualitzat

Encetem la setmana amb l'anticicló avançant posicions i l'aire fred de les capes altes en retirada. Catalunya estarà sota la dorsal anticiclònica, en una configuració favorable per al mestral i la tramuntana. Hi haurà cops forts o molt forts a les Terres de l'Ebre i a l'Alt Empordà, sobretot cap al vespre. També farà vent al Pirineu. El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha activat l'avís per neu.

Grans clarianes

Després de moltes hores de núvols abundants, tindrem un matí amb grans clarianes, amb cel blau i amb restes de núvols baixos a punts de la depressió Central i al vessant nord del Pirineu, en aquest cas amb precipitació. La cota de neu voltarà els 1.100 metres.

A partir del migdia creixeran nuvolades, que es desplaçaran de nord-oest a sud-est. Es donaran alguns ruixats a l'interior del quadrant nord-est, al Prepirineu i al prelitoral, amb possibilitat que arribin a la costa Central. Hi haurà algun fenomen moderat i possibilitat d'alguna calamarsada. De manera independent, continuarà nevant al vessant nord del Pirineu. Meteocat avisa d'acumulacions de més de 20 centímetres per sobre dels 1.400 metres.

Temperatura diürna cap amunt

Tret de les zones ventoses, la temperatura de primera hora pot baixar una mica, però a migdia recuperarem 4 o 5º C a molts indrets. Ens acostarem als 18 o 19º C, amb molts valors per sobre dels 15º C.

I dimarts...

Quedarà una mica de mestral i vent de nord al Pirineu, però bufarà amb menys intensitat. També perdrà força la nevada del Pirineu. Veurem alguns núvols prims en trànsit al llarg del dia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut