Dijous les temperatures fan un segon pas enrere a molts indrets

Dijous tenim un nou dia de treva de calor extrema. Màximes i mínimes baixen una mica més en molts indrets. El temps continuarà sent estable en general.

Alberto AlcántaraActualitzat

El nou descens tèrmic a molts indrets ens allunya dels valors d' onada de calor. Tot i això no serà un descens general: el factor vent matisarà aquest titular. La treva no durarà gaire.

Sol i alguns núvols baixos

Ens espera un temps tranquil, marcat pel sol i per la formació de núvols baixos pel rebuf de la tramuntana. S'han donat a punts de la costa Central o la Daurada  amb més extensió durant el matí i podrien tornar al final del dia. La tarda serà de sol en general. També esperem alguns núvols d'evolució sense conseqüències, sobretot cap al nord-est.

Apareix el vent

El vent bufarà moderat i amb algun cop fort. Durant primera part del dia hem tinguts cops d'uns 50-60  km/h a la costa Daurada i a l'Empordà, amb un valor més extrem a Portbou, prop dels 100 km/h. Hi haurà tramuntana durant la tarda a l'Empordà, però cada cop més concentrada al cap de Creus. Els vents fan que estiguem molt pendents del risc d'incendi, i sobretot degut a que són vents reescalfats.

Les temperatures continuaran baixant

Hem tingut una nit de més descans en general, amb una baixada de temperatures nocturnes que ha estat notable en molts indrets. Encara s'han mantingut alguns valors tropicals, però molt més restringits al litoral. Les temperatures màximes seran més baixes per ponent, el centre i sud del país, però el vent les mantindrà o les farà pujar cap a la costa i el prelitoral Central o punts del nord-est.

I els pròxims dies...

Ens tocarà parlar de calor un cop més. Divendres marxen el mestral i la tramuntana i les temperatures repunten. El cap de setmana serà força calorós i assolellat en conjunt.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut