Darreres hores del temporal amb aiguats intensos

La recta final del temporal descarregarà aiguats fins al migdia

Néstor GómezActualitzat

La gran borrasca Gloria, excepcional pel seu impacte i per la seva persistència, es retirarà del tot a partir de primera hora de la tarda. Però seguim atents a les pluges intenses i persistents durant la primera meitat del dia. Serà l'últim espetec de la Gloria, que tornarà a portar al límit els cabals dels rius del nord del país.

Pluja a Solsona, imatge d'arxiu (Pere Riu)

Dels aiguats al sol

Els aiguats intensos de matinada han avançat de sud a nord i al final de la matinada descarregava una línia de tempestes sobre el Vallès. Les hores més crítiques són fins a les 12 del migdia, que escombraran la Catalunya central, comarques de Girona, el Prepirineu i el Pirineu, amb tendència a retirar-se cap a França. Seran unes pluges intenses que descarregaran entre 50 i 80 l/m² sobre els mateixos indrets on ja han caigut més de 150 o 200 l/m². Aquí teniu l'evolució de les pluges per a les properes hores.

Les darreres pluges cauran al Pirineu cap a les 15.00. Per les Terres de l'Ebre, el sol avançarà cap al centre de Catalunya amb el pas de les hores. Cap al vespre, el cel ja serà variable arreu del país, sense pluges i sense cap nevada.

Les temperatures mínimes i màximes es mantindran sense canvis.

I els propers dies...

Amb l'arribada de la tranquil·litat, serà moment de fer balanç del mal que ha deixat la borrasca Gloria. Arriben dies més tranquils, però no lliures de cap precipitació.

ARXIVAT A:
Temporal Gloria
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut