Dissabte amb núvols baixos costaners i alguns ruixats de tarda al terç nord

Estan activats els avisos per calor del Servei Meteorològic de Catalunya

Alberto AlcántaraActualitzat

Durant el cap de setmana tindrem un temps anticiclònic, més aviat assolellat, amb alguns matisos. El més destacat serà la calor, sostinguda, segurament sense valors tan superlatius com els que hem tingut en els anteriors pics de calor, però amb un episodi que s'allargarà, segurament, fins a principis de la setmana que ve. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per calor per a dissabte, diumenge i dilluns. Segons com evolucioni la temperatura, es podria confirmar la primera onada de calor de l'estiu a Catalunya.
 

Dissabte variable

Dissabte es mantindrà una dinàmica de cel variable, amb pas de teranyines de núvols alts durant el matí i presència de núvols baixos costaners repartits per tot el litoral. Al llarg del matí s'aniran esqueixant, de manera que les hores centrals del dia seran força assolellades. En paral·lel, a partir del migdia començaran a créixer núvols d'evolució. Les nuvolades de calor es localitzaran al Pirineu, Prepirineu, interior del nord-est i prelitoral. A l'entorn del Ripollès, la Cerdanya, el Berguedà, fins i tot Osona, poden derivar en alguns xàfecs puntuals. Al final del dia, el cel quedarà ras, tret d'alguns núvols baixos a la Costa Daurada.

Avís per calor

Estan activats els avisos per calor nocturna en diverses comarques costaneres, i també els de calor diürna. Ens hem llevat amb valors tropicals a molts indrets del país, i amb alguns de tòrrids al voltant de Barcelona i al Delta de l'Ebre. La temperatura màxima pot escalar fins als 39 ºC en punts de Ponent, i fins als 36 o 37 ºC en altres punts del terç oest. Cap a la meitat oriental, ens mourem entre uns 30 i 35 ºC.

 

 

Diumenge, la calor intensa es generalitza

Les màximes s'enfilaran cap als 40 ºC a Ponent. Al mateix temps, l'escalada es notarà més per la Catalunya Central i el prelitoral, on les temperatures de les hores centrals del dia pujaran cap als 34-37 ºC en molts casos. Farà sol, amb alguns núvols costaners i alguns ruixats de tarda al Pirineu.
 

 

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut