Calor excepcional a principis de febrer, amb valor de 26 ºC

Temperatures desbocades de 26 ºC en aquests primers dies de febrer tomben alguns rècords de calor

Néstor GómezActualitzat

Després d'un temporal històric provocat per la borrasca Gloria, tornem al temps extrem, en aquest cas, sota la mà de les temperatures càlides d'aquests primers dies de febrer.

No és gens normal arribar a aquests valors. Som dins d'un dels períodes més càlids del segle en un mes de febrer, similar al febrer del 2007, en el qual nombroses estacions de Catalunya tenen el seu dia més càlid amb valors que es movien entre els 24 i 26 ºC. Si diumenge, a la Vall d'en Bas, va igualar el rècord anterior de temperatura màxima, amb 24,2 ºC, dilluns han caigut alguns rècords:

  • 26,4 ºC d'avui a Anglès, supera els 24,8 ºC del 16 de febrer de 2007, amb dades des de 2001.
  • 25,8 ºC a Cabanes, supera en més d'un grau l'anterior rècord de 24,4 ºC 15 de febrer de 2007, amb 30 anys de dades.

Destaca la temperatura rècords de dilluns de l'Observatori Fabra de Barcelona. Aquest dilluns dia 3 de febrer s'hi han enregistrat 22,4 graus, la més alta en aquest més dels últims 107 anys d'història d'aquest observatori qualificat com a centenari per l'Organització Meteorològica Mundial.

 

Ahir al migdia, el litoral i prelitoral arribaven als 20 ºC i les altes del dia, fins a les 14 hores, es movien entre el 24 i els 26 ºC. Unes temperatures que disten molt dels valors normals per aquestes dates, aproximadament 7 graus per sobre. En aquest enllaç obtindreu el mapa interactiu de les dades actuals, les màximes d'avui i altres variables meteorològiques.

 

Amb aquestes temperatures no és gens estrany trobar imatges com les que us mostrem de gent a la platja i persones passejant amb màniga curta com si es tractés d'un dia d'abril.

 

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut